Avcı: Kıyafet serbestliği uygulaması devam ediyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda kıyafet serbestliği ile ilgili ''O konuda yönetmelikle ilgili netleşmiş bir karar yok ama mevcut uygulama şu anda devam ediyor. Kıyafet serbestisi uygulaması önümüzdeki yıldan itibaren devam ediyor'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2013 19:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Avcı: Kıyafet serbestliği uygulaması devam ediyor

Avcı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun'u makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Davutoğlu ile birlikte basına açıklamalarda bulunan Avcı, ''Okullar Hayat Olsun Projesi''nin Konya'daki uygulamalarını yerinde gördüklerini dile getirdi.

Konya Tarım ve Gıda Üniversitesi'nin kuruluş sürecinin son aşamaya geldiğini belirten Avcı, ''Bakan olarak ilk attığım imzalardan birinin bu olmasından dolayı da büyük mutluluk duyuyorum. Konya ilim, irfan şehri. Sadece üniversiteleriyle değil aynı zamanda irfanıyla da kültürüyle de mümtaz şehirlerimizin başında geliyor'' diye konuştu.

-Okullarda kıyafet serbestliği-

Avcı, gazetecilerin okullarda kıyafet serbestliği uygulamasının devam edip etmeyeceğiyle ilgili sorusu üzerine, kıyafet yönetmeliğiyle ilgili toplumun farklı kesimlerinden farklı talepler geldiğini anlattı.

Bir önceki Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in zamanında bu taleplerin değerlendirilmek üzere toplandığını vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

''Biz de o değerlendirmeyi devam ettiriyoruz. O konuda yönetmelikle ilgili netleşmiş bir karar yok ama mevcut uygulama şu anda devam ediyor. Kıyafet serbestisi uygulaması önümüzdeki yıldan itibaren devam ediyor. Yönetmeliğe göre özellikle özel okullarda velilerin yüzde 60'ının kararına göre okullar kıyafet belirliyorlar. Bu mevcut üniformaların da önümüzdeki ders yılında da kullanılabileceğine yönelik yönetmelikte bir madde var ama daha ilerisi için herhangi bir açıklama yapabilecek durumda değilim. Basında zaman zaman bu yönetmeliğin değiştiğine dair haberler çıkıyor, o doğru değil. Değerlendirmemiz var doğru ama değiştiğine dair haberler doğru değil.''

-Engelli öğretmen atamaları-

Avcı, engelli öğretmenlerin atamasıyla ilgili bir soru üzerine de bu konuyla ilgili farklı engel gruplarında olan öğretmen adaylarının hangi alanlarda daha başarılı olabileceklerine dair bir değerlendirme yapmak üzere komisyon kurulduğunu açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan engelliler sınavına giren öğretmen adaylarının listesini aldıklarına dikkati çeken Avcı, şöyle konuştu:

''Onların engel durumuna ilişkin kategorileri vardı. Yani ortopedik, işitme, görme engelliler gibi genel kategorizasyon vardı. Şimdi o genel kategorileri daha alt basamaklarına inip hangi oranda ve hangi alanda, hangi engelli öğretmen adayımız daha başarılı olabilir... Onun gruplandırmaları yapıldıktan sonra, o listedeki engelli öğretmen adaylarımız da kendilerine en uygun branşlarda öğretmen olarak değerlendirilecek. Zaten örneklerini de görüyorsunuz. Bununla ilgili zaman zaman çok başarılı örneklerle ilgili haberler çıkıyor. Başbakanımız grup toplantısında 'engelliler de bal gibi öğretmen olur' demişti. O bal gibi öğretmen olma koşullarını hazırlamak üzere bakanlığımız çalışıyor.''

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Suriye muhalefetinin herhangi bir şekilde, bizim bildiğimiz kadarıyla ve yapılan açıklamalardan çok açık bir şekilde ortaya çıktığı kadarıyla; açık bir şekilde Suriye halkının, kanın eline bulaştığı kişilerle böyle bir diyalog içinde olduklarına veya olmaya hazır olduklarına dair bir beyanları yok'' dedi.

Davutoğlu, bir gazetecinin, ''Suriyeli muhalif liderin, muhtemelen Suriye yönetimini kastederek, 'Müzakerelere hazır oldukları' yönündeki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz-'' sorusu üzerine, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib'in açıklamalarıyla ilgili değişik rivayetler yapılabildiğini, yakın dönemde de kendisiyle görüştüğünü söyledi.

Doğrudan kendi açıklamalarına bakıldığında Hatib'in çok açık bir şekilde ''Eli kana bulaşmamış olan Suriye yönetimindekilerle görüşebiliriz'' ifadesini kullandığını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Yoksa Suriye muhalefetinin herhangi bir şekilde, bizim bildiğimiz kadarıyla ve yapılan açıklamalardan çok açık bir şekilde ortaya çıktığı kadarıyla, açık bir şekilde Suriye halkının, kanın eline bulaştığı kişilerle böyle bir diyalog içinde olduklarına veya olmaya hazır olduklarına dair bir beyanları yok. Ama bu konuda herhangi bir suça bulaşmamış olanlarla ise her zaman diyalog kapısının açık olduğunu da ifade ettiler.''

-Cilvegözü Sınır Kapısı-

Davutoğlu, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamayı hatırlatan bir gazetecinin, ''Bu patlamayla ilgili sınır kapılarında ihmallerin olup olmadığı tartışmaları var. Bununla ilgili sınır kapılarında herhangi bir düzenleme yapacak mısınız- Ya da vize uygulamasını getirecek misiniz-'' şeklindeki sorusuna, şu yanıtı verdi:

''Vize uygulaması söz konusu değil. Suriye ile Türkiye arasında vizeler yok. İnsani durumlar söz konusu olduğunda da zaten bütün bu insani durum gereği ülkemize gelmek durumunda olan Suriyeli kardeşlerimize kapımızın açık olduğunu her zaman söyleyegeldik. Ancak tedbir konusu ise en geniş kapsamıyla ele alınıyor. Kurumlarımız tarafından da kapılarda daha sıkı kontrol yapılması, kapıların hemen önünde bazı kontrol noktaları oluşturulması konusunda da gerekli çalışmalar yapılıyor. Tedbir alınır ancak kapı kapanmaz.''

Muhabir: Murat Aslan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber