MEB'de tayin heyecanı başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2005 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı genelgeyle durduğu tayin işlemlerini tekrar açarak, 650 bin öğretmenden tayin olmak isteyenler, bugünden itibaren başlayan başvurularla özür grubundan tayin isteyebilecek.

Başvurular 16 Ocak 2006 tarihinde mesai bitiminde sona erecek. Bakanlık, özür durumuna bağlı yer değiştirmeler yoluyla yapılacak atamaları yarıyıl tatilinde gerçekleştirecek. Öğretmenlerin il içi veya il dışı tayinlerde yer değiştirilmesi bakanlıkça doğrudan eğitim kurumlarına yapılacak. Yer değiştirmek isteyenler için Bakanlıkça elektronik başvuru ekranı oluşturuldu. Tayin isteyecek öğretmenler bu sayfada eğitim kurumları, norm açığı bulunan eğitim kurumlarını görebilecek. 8 Aralık 2005 tarihinde başlayıp, 16 Ocak 2006 tarihinde sona erecek başvuru işlemlerinde öğretmenler, bu tarihleri arasında oluşturulan elektronik başvuru formuna yansıtılacak eğitim kurumlarından en fazla 10 eğitim kurumu ile birlikte en fazla 4 ilçe tercihinde bulunabilecekler. Anadolu ve Fen Liseleri öğretmenleri, bu tür eğitim kurumları ile birlikte diğer eğitim kurumlarını da tercih edebilecekler. Başvurular tercih önceliğine göre eğitim kurumu bazında değerlendirilecek. Eğitim kurumu ve ilçe tercihine atanamayanlardan il dışından gelecekler ile sınırlı olmak üzere tercih dışı atanmak isteyenler, bu defa il genelinde norm kadro açığı bulunan diğer eğitim kurumları bazında değerlendirmeye alınacak. Anadolu, Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri'nin kadrolu öğretmenleri, tercih önceliği dikkate alınarak diğer öğretmenlerle birlikte değerlendirme alınacak. Atamalar, hizmet puan üstünlüğü, hizmet puanının eşitliği halinde gün hesabıyla yapılmış hizmet süresi esasına göre doğrudan eğitim kurumlarına yapılacak.

Atama sonuçları, 20 Ocak 2006 tarihinde bakanlığın < http://personel.meb.gov.tr > internet adresinden duyurulacak. Görev yerleri değişen öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri İLSİS üzerinden yarıyıl tatili sonuna kadar sonuçlandırılacak. Eşi, zorunlu yer değiştirmeye tabi kamu personeli kapsamında olan öğretmenler, başvuru ekranında eşi zorunlu yer değiştirmeye tabi personel (subay, astsubay, uzman çavuş, hakim, savcı, emniyet müdürü, emniyet amiri, polis, vali, kaymamak) görev bilgisini seçmeleri gerekiyor. Ayrıca eşini öldüğünü ve eşinden boşandığını olay tarihinden itibaren en geç bir yıl içinde belgelendirilenler de başvuruda bulunabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber