YÖK: Bulgaristan denklik işlemleri devam edecek

19.03.2013 Bulgaristan'daki Yükseköğretim Kurumlarından Mezun İlgililer Hakkında Duyuru

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Mart 2013 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK: Bulgaristan denklik işlemleri devam edecek

Yükseköğretim Genel Kurulunun 19.12.2012 tarihli toplantısında alınan "Bulgaristan'daki yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların denklik işleminin ve Türkiye ve KKTC'deki üniversitelere yapılacak yatay geçişlerin, Yükseköğretim Genel Kurul karar tarihten itibaren 3 ay süre ile geçici olarak askıya alınması" kararı, Bulgaristan yetkili makamlarıyla yapılan müzakereler ve Dışişleri Bakanlığımız ile yapılan görüşmeler sonucu yeniden değerlendirilmiştir.

19 Mart 2013 tarihi itibari ile denklik işlemlerine kalındığı yerden devam edilecektir.

Daha önceki yıllarda Kurulumuza denklik başvurusunda bulunmuş ve hakkında sınav kararı alınmış ilgililer için Seviye Tespit Sınavı başvuru süreleri aşağıdaki şekildedir:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince yapılacak olan Tıp Doktorluğu ve Diş Hekimliği alanlarındaki Seviye Tespit Sınavlarının son başvuru tarihi 20 Mart 2013'tür. Bu sınavlar ile ilgili kılavuza http://www.osym.gov.tr/belge/1-14927/diger-2013-sinavlari.html adresinden ulaşılabilmektedir. Bu başvuru süresi, kesinlikle uzatılmayacak olup ilgililerin başvuru sürelerini kaçırmamaları önemle rica olunur.

Öğretmenlik alanında yapılacak olan sınava ilişkin başvurular Mayıs ayı içerisinde alınacak olup detaylı bilgi ÖSYM internet sitesinden ayrıca ilan edilecektir.

Yükseköğretim Kurulunca ilgili üniversiteler tarafından yapılacak olan diğer alanlardaki Seviye Tespit Sınavları için son başvuru tarihi 22 Mart 2013'e kadar uzatılmıştır. Bu sınavlar ile ilgili kılavuza http://www.yok.gov.tr/web/guest/diploma-denklik adresinden ulaşılabilmektedir. Bu alanlardaki Seviye Tespit Sınavları için başvuru formunu posta yolu ile Kurulumuza gönderen ilgililerin sınav başvuru tarihi olarak formu postaya verdiği tarih esas alınacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber