Sonradan gelen promosyon davaları çoğalıyor

Kamu personeline, banka promosyonu verilmesi konusunda önemli mesafeler katedildi. Ama sorunlar bitmedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mart 2013 00:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sonradan gelen promosyon davaları çoğalıyor

Kamu personelinin maaslarının ödenmesine aracılık eden bankalar tarafından sağlanan ek mali imkânların tasarrufuna iliskin olarak kamu kurum ve kuruluslarında uygulama birliğinin sağlanması amacıyla Basbakanlık tarafından 20 Temmuz 2007 tarihli ve 26588 sayılı Resmî Gazetede 2007/21 sayılı Genelge yayımlanmıstı.

Ancak bu Başbakanlık genelgesi, promosyon anlaşması yapan idareye açıktan veya naklen atanacak yada geçici görevle görevlendirilecek personelin de olabileceğini göz önünde bulundurmamıştır. Bu ise sürekli olarak ihtilafa ve çok sayıda dava açılmasına neden olmaktadır.

Sağlık Bakanlığı, 2011 yılında yayımlandığı genelge ile, kendi bakanlığı özelinde sorunu çözmüş ve bağlı birimlerine, promosyon sözleşmelerinin sonradan gelen/gelecek olan gözönünde bulundurularak hazırlanmasını istemiştir. Tıklayınız.

Ancak diğer tüm bakanlıklarda sorun yaşanmakta ve hemen her gün yeni dava açılmaktadır. Mahkeme kararları arasında ise birliktelik bulunmamaktadır. Örneğin, Aydın Bölge İdare Mahkemesi, sonradan gelene promosyon verilmemesini hukuka aykırı bulmazken, Konya Bölge İdare Mahkemesi sonradan gelen banka promosyonu verilmemesini hukuka aykırı bulabilmektedir.

Başbakanlığın, ihtilafları çözmek amacıyla 2007/21 sayılı Genelgeye küçük bir ekleme yapması yerinde olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber