Şehit ailesine 2. iş hakkını yetime değil amcaya verdiler

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit ailesine 2. iş hakkını yetime değil amcaya verdiler

Aşağıda bir üyemizin göndermiş olduğu şikayet dilekçesini ilgilerin dikkatine sunuyoruz.

Ben şehit çocuğu İ.S. (30.07.2012)'de Şehit ailesine tanınan 2.iş hakkına başvurdum (18.04.2013) tarihinde başvurum ret edildi. 2.iş hakkının bana verilmesi gerekirken amcamlara ve halalara tanınmıştır. İş hakkı başvurumun ret edilmesinden hiç hoşnut değilim işsiz ve mağdur durumdayım.

Babam Şerif S. (27.06.1998) GKK görevini yaparken şehit oldu. Babanım ölümü üzerine annem beş çocuğuyla hayata tutunmaya çalıştı. Bu süreç içerisinde verilen emekli maaşıyla geçimimizi sağlamaya çalıştık Bu zorluklara vatanımıza hayırlı evlat olalım diye katlanıyor annem. Annem eşini kaybettiğinde göz yaşı döktü bizlerde annemizle yıkıldık bizi ve canım annemi ağlatmayın. Babam vefat ettiğinde hepimiz çok küçüktük ve o küçük yaşımızda yetim kaldık. Zor zamanlarımızda her hangi bir akrabamız yanımızda olmadı. Amca baba yarısı derler ya hiçte öyle değil babasını kaybedenler bunu daya iyi bilir. Bizden bu sevgiyi ve desteği esirgeyen amcalara 2.iş hakkı tanınmıştır. 8 ay önce iş başvurusunda bulundum. Amcam ( 09.04.2013) tarihinde iş başvurusunda bulunmuş bana tanınan 2.iş hakkı başvurum ret edildi. Amcam Ö.S. 54 yaşında ve GKK dur evli ve çoluk çocuk sahibidir hayat düzeni bellidir. Ben henüz 19 yaşındayım benim ve ailenim bu iş hakkına daha çok ihtiyacı var. Bu iş hakkı benim ve ailemin hakkı. Zor zamanlarımızda yanımızda olmayan ve bizi arayıp sormayan halalarımıza ve amcalarımıza verilmesine karşıyız. Biz yetim kaldığımızda bize ilk darbeyi vuran onlar oldu ve şuanda bunu yapıyorlar.

Babam bu vatanı için canını ortaya koyarak geride 5 çocuğunu bıraktı. Siz geride kalan bu çocuklara yardım etmek yerine iyileşmeye çalışan yaralarını yeniden kamçılamaya çalışıyorsunuz. Mağduriyetimizin giderilmesini saygıyla rica ederim.

İ.S.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber