Ardahan'da şap karantinası

Ardahan’ın Çıldır ilçesi ve ilçeye bağlı tüm köylerde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine başlatılan karantina uygulaması kapsamında ilçedeki hayvan pazarı kapatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2013 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ardahan'da şap karantinası

Ardahan'ın Çıldır ilçesi ve ilçeye bağlı tüm köylerde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine başlatılan karantina uygulaması kapsamında ilçedeki hayvan pazarı kapatıldı.

Çıldır İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülkadir Şimşek, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe merkezi ve merkeze bağlı Meryem köyü başta olmak üzere çok sayıda köyde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığının tespit edildiğini ifade etti. Şimşek, İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararıyla ilçe genelinde karantina uyguladıklarını belirterek, ''Bugün itibariyle ikinci bir emre kadar ilçe ve ilçeye bağlı tüm köylerde karantina uygulamasına gittik. Bu uygulama kapsamında koruyucu, idari, fenni tedbirler ve dezenfekte çalışmaları düzenli olarak yapılacak'' dedi.

Şimşek, hastalığın hızlı bir şekilde etkisiz hale getirilmesi için ilçe genelinde canlı hayvan giriş ve çıkışlarının geçici süreyle yasaklandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber