Parayı kaptıran banka görevlileri 15 bin lira ödeyecek

İZMİR'in Konak İlçesi'nde iki yıl önce, naklini sağladıkları 150 bin lirayı kapkaççılara kaptırınca işlerinden olan eski banka müdürü Necmettin Özcan, eski banka güvenlik görevlileri Gültekin Varol ve Halim Alataş'a, banka tarafından açılan tazminat davası sonuçlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mayıs 2013 13:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Parayı kaptıran banka görevlileri 15 bin lira ödeyecek

Mahkeme, üç kişiyi toplam 15 bin lira ödemeye mahkum etti.

14 Şubat 2011 tarihinde, bir kamu bankasının İzmir Para Grup Merkezi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Gültekin Varol, Halim Alataş ile diğer meslektaşlarının yanına yaklaşan, yüzünü bereyle gizleyen bir kişi, içerisinde 150 bin lira bulunan torbayı alıp kaçtı. Alataş'ın diğer elindeki, içinde 700 bin TL değerinde döviz bulunan çuvalı ise alamadı.

Polis, güvenlik kameralarından yaptığı çalışma sonunda, şüpheli olarak Ahmet Kantoin ile Ali Berber'i yakaladı. Adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Banka yönetimi, görevlerini gerektiği şekilde yerine getirmedikleri gerekçesiyle olaydan bir gün sonra Gültekin Varol ve Mesut Durgunlu'nun işine son verip, şoför Naci Ertem'i başka yere tayin etti, Ahmet Yılmaz ile Halim Alataş'ı ise emekli etti.

Banka avukatları, para nakli sırasında 150 bin lirayı kaptıran, olayda kusurlu olduğunu belirttikleri eski güvenlik görevlileri Gültekin Varol ve Halim Alataş ile eski banka müdürü Necmettin Özcan hakkında, İş Mahkemesi'nde 150 bin lira tazminat istemiyle dava açtı. Gültekin Varol, tazminatsız işten çıkarılınca avukatı Ahmet Seyit Akyüz aracılığıyla işe iade davası açtı. Bu davada da mahkeme, gelen bilirkişi raporunda Gültekin Varol'un kapkaç olayında tedbirli davranmayıp, güvenlik zafiyetine neden olduğunu belirtip, işe iade istemini reddetti. Varol'un avukatı Akyüz, bunun üzerine bankaya karşı tazminat istemiyle dava açtı. Bu dava henüz sonuçlanmadı.

İzmir 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen dava yeni sonuçlandı. Yapılan son duruşmaya, banka avukatı Sabriye Çağla Akdaş, Halim Alataş'ın avukatı Nazım Arslanbey, Gültekin Varol'un avukatı Ahmet Seyit Akyüz ile eski banka müdürü Necmettin Özcan katıldı. Mahkemeye gelen bilirkişi raporunda, çalınan paranın ilk olarak hırsızlardan istenmesi, hırsızlardan alınmaması durumunda sorumlulardan tahsil edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca bankanın da yer seçiminde ve personel eğitiminde kusuru bulunduğu vurgulandı. Hakim, eski güvenlik görevlileri Gültekin Varol, Halim Alataş ve eski banka müdürü Necmettin Özcan'ı 5'er bin liradan toplam 15 bin lira ödemeye mahkum etti.

Tazminat ödeyecek olan üç eski görevli, Bankanın bilirkişi raporunda hırsızların da sorumlu olduğu belirtilmesine rağmen onlara dava açmamasına tepki gösterdi.

İzmir 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan ceza davasında ise tutuksuz yargılanan, başka suçtan hükümlü Ahmet Kantoin ile Ali Berber 6'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber