Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde çalıştırılmak üzere alınacak sözleşmeli yardımcı sağlık personeli sınavına 84 bin 888 yardımcı sağlık personeli müracaat etti.

Haber Giriş : 11 Aralık 2003 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde çalıştırılmak üzere alınacak sözleşmeli yardımcı sağlık personeli sınavına 84 bin 888 yardımcı sağlık personeli müracaat etti.

Sağlık Bakanlığı`nca; 100 diyetisyen, 100 psikolog, 100 fizyoterapist, 30 sağlık teknikeri (odyometri), 500 sağlık teknikeri (acil tıp), 2 bin 184 hemşire, 3 bin 601 ebe, bin 10 sağlık memuru (toplum sağlığı), 750 sağlık memuru (laboratuvar), 750 sağlık memuru (röntgen), 750 sağlık memuru (anestezi), bin 40 sağlık memuru (acil tıp) ve 340 sağlık memuru (tıbbi sekreter) olmak üzere toplam 11 bin 255 pozisyona sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Sınav, 13 Aralık 2003 Cumartesi günü saat 10.00`da Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bartın, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne,Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van il merkezlerinde yapılacak.

Sınavda adaylara; genel yetenek, genel kültür ve alan bilgisi testleri uygulanacak. Ancak, alan bilgisinin puan ağırlığı yüzde 70, genel yetenek ve genel kültür bilgisinin puan ağırlığı toplam yüzde 30 olacak.

SINAV 2-5 YIL GEÇERLİ

Sınav sonuçları; ilanı tarihinden itibaren sözleşmeli personel pozisyonlarına ilk defa atanacaklar için 2 yıl, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sözleşmeli personel alımına ilişkin kanuna tabi bir sözleşmeli personel pozisyonuna atandıktan sonra aynı kanuna tabi diğer bir sözleşmeli personel pozisyonuna naklen atanacaklar ile söz konusu sözleşmeli personel pozisyonlarına yeniden atanacaklar için 5 yıl süreyle geçerli olacak.

Sınava giren adaylar, sınav sonunda aldıkları puanlara göre belirlenen başarı sıralaması ve tercihleri göz önünde bulundurulmak suretiyle yerleştirilecekler.Adaylar, yerleştirilmek üzere en fazla beş tercihte bulunabilecek. Adaylar sınav sonucunda aldıkları puanlar ve yaptıkları bu tercihler doğrultusunda yerleştirmeye tabi tutulacaklar.

Yerleştirme işlemleri, MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından yapılacak. Yerleştirme işleminde adaylar önce puanına sonra tercih sırasına bakılmak suretiyle yerleştirilecekler. Tercihlerinden birine yerleşemeyen adaylardan ``tercihlerimin dışında herhangi bir yere atanmak istiyorum`` bölümünde ``istiyorum``u kodlayanlar açık kalan kontenjanlara puan sırasında yerleştirilecekler.

SINAV SONUÇLARI 29 ARALIK`TA

Sınav ve yerleştirme sonuçlarına ilişkin listeler; 29 Aralık 2003`te il milli eğitim müdürlüklerinde asılacak. Listeler, atanmak için son başvuru günü olan 09 Ocak 2004`e kadar askıda kalacak. Yerleştirilen adaylar, yeni bir tebligata gerek kalmaksızın 29 Aralık 2003`te yapılan ilan üzerine 29 Aralık 2003-9 Ocak 2004 arasında yerleştirildikleri hizmet biriminin bulunduğu İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki İl Sınav ve Kura Komisyonu`na atanmak için istenilen belgelerle müracaat edecekler. Sınav sonuç belgeleri adayların adreslerine de gönderilecek.

Sınav ve yerleştirme sonuçları, 29 Aralık 2003`ten itibaren Milli Eğitim Bakanlığı`nın ``www.meb.gov.tr`` internet sayfasında da ilan edilecek.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber