'Sigara yasağını ihlal' cezasına iptal kararı

Emet ilçesinde, bir turizm bürosunda sigara içildiği gerekçesiyle uygulanan bin 300 liralık idari para cezası, büro sahibinin mahkemeye yaptığı itiraz sonucu iptal edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 16:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Sigara yasağını ihlal' cezasına iptal kararı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, geçen yıl, Tuğba Mecit'in işlettiği turizm bürosunda denetim yapan ekipte görevli polis memuru, kül tablasında sigara izmaritiyle duman gördü.

Bunun üzerine tutanak hazırlayan memur, "Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun"un, kapalı iş yerlerinde sigara kullanılamayacağına ilişkin hükmü gereğince bin 300 lira para cezası tahakkuk ettirdi.

İlgili para cezasını ödemeyen Mecit, bürosunun umuma açık alan olmadığını öne sürerek, mahkemeye dava açtı.

Davaya bakan Emet Sulh Ceza Mahkemesi, Mecit'in itirazını kabul ederek, idari yaptırım kararının kaldırılmasına ve para cezasının iptaline hükmetti.

Mecit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinin, lokanta, pastane, kıraathane gibi umuma açık bir alan olmadığını ve bu yüzden cezayı kabullenemediğini söyledi.

Mahkemeye açtığı davanın lehine sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Mecit, şöyle konuştu:

"Mahkemeye, işyerimin umuma açık bir yer olmadığı gerekçesiyle itiraz ettim. Sağlık Bakanlığı avukatı da idari para cezası kararının doğru olduğunu beyan ederek, itirazımın reddini talep etti. Mahkeme beni haklı buldu ve bin 300 liralık idari para cezasının kaldırılmasına karar verdi. Bu kararın, emsal teşkil edeceğini umuyorum."

Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Hadi Şengül

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber