MEB'de, norm fazlası yönetici ataması yapılamaz

Norm Fazlası Yönetici Atamaları Yapılmamalıdır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'de, norm fazlası yönetici ataması yapılamaz

Mardin'den Sonra Sakarya İli de Norm Kadro Fazlası Yöneticilerin atamalarını yapmak üzere duyuruya çıkmıştır.

Norm Fazlası Yöneticilerin atamalarının öncelikli yapılması gerektiği açıktır. Buna itirazımız yok.

Fakat 28/02/2013 tarihli yönetmeliğe göre Norm Fazlası Yönetici ataması yapmak doğru değildir. Mardin duyuruya çıkınca konuyu ele almamıştık çünkü Mardin'de listede müdürleri görmediğimiz gibi diğer kadrolardaki sayı da azdı.

Bu yönetmeliğe göre Atama yapılamaz çünkü; norm fazlasının tespitinde ve atamalarında esas alınan yönetmelik ekinde yer alan Ek-1'dir. Ek-1'de ise Müdürlükte geçen sürelerin nasıl değerlendirileceği bulunmamaktadır. Yani müdürlükte geçirdiğiniz süre puansızdır. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Bu süreyi öğretmenlikte değerlendirseniz olmaz, müdür yardımcılığı deseniz yine olmaz… o zaman bu atamaları bu yönetmeliğe göre yapmak yanlıştır.

Kaldı ki; yönetmelik maddesi “MADDE 18 – (1) Norm kadrosu kaldırılan yöneticiler ya da norm kadro fazlası haline gelen yöneticiler, valiliklerce talepleri ve hizmet gerekleri birlikte değerlendirilerek uygun görülecek eğitim kurumu yöneticiliklerine öncelikle atanırlar.”

Şeklindedir. Burada o okulda maaş karşılığı girebileceği ders bulunmayan yöneticinin norm fazlası olup olmayacağı açık değildir. Yani Sınıf öğretmeni olan bir yöneticinin okulu Ortaokul olmuşsa bu yönetici norm fazlası mıdır değil midir? Belli değildir. Bu konuda valiliğin duyurusunda 2012/20 nolu genelge gösterilmişse de yönetmelik genelgeden sonra yürürlüğe girmiştir.

Yürürlükten kalkan yönetmelikte bu durum açıkça ortaya koyulmuştu.

Uyuyan bakanlık ya atama yaptırmasın yada değişiklikleri yayımlayarak yürürlüğe koysun. Aksi halde yine yargıya taşınan keyfi uygulamalar yapılmış olacaktır.

En doğrusu da Sakarya ilinin hataya düşmemesi ve beklemesidir.

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber