Vekiller, twitterı aktif kullanıyor

Milletvekilleri, seçmenlerine ulaşmak için sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. En çok takip edilen siyasilerden olan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''İyi ki sanal medya var'' derken, en çok tweet atan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sosyal medyanın, dünyadaki düzen değişikliğini bile dinamitleyebildiğine işaret ediyor. Günde en çok tweet atan AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ise twitterın durumsal farkındalık yarattığını söylüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2013 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vekiller, twitterı aktif kullanıyor

Uluslararası Sosyal Medya Derneği'nin raporuna göre, liderler ve bakanlardan sonra en çok takip edilen milletvekillerinden biri CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce.

Twitter'da 233 bin 902 takipçi sayısına ulaşan İnce, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Takipçi sayısının fazla olmasının nedenini anlatırken İnce, halkın dilinden siyaset yapmaya çalıştığını ifade etti.

CHP'li İnce, ''Halkın vicdanında olmak istiyorum, samimi olmak istiyorum ve öyle algılanmak istiyorum. Algının bu olmasını istiyorum. Üç şeyden korkarım: hırsız demelerinden, havalı, burnu büyük demelerinden ve hatırsız demelerinden. Onun için doğal davranmaya çalışıyorum. Bunun da halkta karşılığını bulduğunu düşünüyorum. Doğal davrandığım için bu kadar takip edildiğimi düşünüyorum'' diye konuştu.

İnce, ''Yandaş, yalaka medya olduğu sürece iyi ki sanal medya var. İyi ki facebook, twitter, youtube var'' diyerek, medya ile yapamadıklarını sosyal medya ile yaptıklarını söyledi.

Muharrem İnce, sosyal medyada ayrıca, yapılan yorumlardan nabız da tutabildiğini dile getirdi.

-Günde ortalama 50 tweet-

Derneğin raporunda, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, günde en çok tweet atan milletvekili olarak yer alıyor. Ünal, günde ortalama 50 tweet atıyor, AK Parti Grubu'nun olduğu 7 Mayıs'ta ise bu rakam yaklaşık 70'i buldu.

Ünal, yürüttüğü çalışmaları, seçmenleriyle yaptığı toplantıları, fotoğraflarıyla birlikte twitterdan paylaşıyor. Ünal, ''Vatandaşlar, sabah namazından yatana kadar yaptığım faaliyetlerin önemli olanlarını, fotoğraflı olarak takip edebiliyor. İstanbul'daki seçmenler de bundan memnun'' dedi.

Yaklaşık 1 yıldır twitter hesabı bulunan Ünal, twittırın yararını, ''Yakın çevremdeki kişilerle, özellikle bakanlar, milletvekilleri, İstanbul'daki parti teşkilatı ile durumsal farkındalık sağlıyor. Kimin ne yaptığını, ne dediğini twetter üzerinden takip etme; başkalarının da bizim yaptığımız işleri takip etme imkanı sağlıyor'' diye açıkladı.

Twittera çabuk alışıp alışmadığının sorulması üzerine Ünal, ''Jet pilot olduğum için, sıkıntı yok'' karşılığını verdi.

Ünal, sosyal medyanın herkese açık olduğunu, herkesin bunu kullanabileceğini belirtti.

-''Sosyal medyada daha kolay''-

Uluslararası Sosyal Medya Derneği'nin raporuna göre, 12 bin 825 tweetle en çok tweet atan milletvekilleri arasında ilk sırayı MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan alıyor.

Yaklaşık 2,5 yıldır tweetter hesabı olan Türkkan, 21 bin 661 takipçisi ile ülke sorunlarını, bazen beğendiği sözleri, bazen de beğendiği parçaları paylaşıyor. Türkkan, sosyal medyanın, milletvekillerinin, vatandaşlarla doğrudan iletişime geçmedeki önemine işaret etti.

Türkkan, Meclis'te bulunan bütün milletvekillerinin, basın toplantısı aracılığıyla sesini duyurabilmesi, yazılı ve görsel medyada yer bulabilmesinin fiziken çok mümkün olmadığını kaydetti. Türkkan, ancak sosyal medyada bu imkanın olduğunu vurgulayarak, ''Sosyal medya öyle güçlü bir ağ ki dünyadaki birtakım düzen değişikliklerini bile dinamitleyebiliyor'' dedi.

Meclis kürsüsünde muhalefetin sesinin sınırlandığını, vatandaşın sorunlarını dile getirmenin kürsüde zor olabildiğini belirten Türkkan, bunun, sosyal medyada daha kolay olduğunu belirtti.

Sosyal medyanın, milletvekillerini rahatlatan bir sistem olduğunu dile getiren Türkkan, burada milletvekili Lütfü Türkkan'dan daha öte insan Lütfü Türkkan gibi davrandığını belirtti.

Mesaj yazanların tamamına cevap veren Türkkan, günde ortalama 7, bazen de 10 tweet atıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber