MEB Müsteşarının ilk sınavı

Sayın Yusuf TEKİN’i bir çok problem bekliyor. Bakan AVCI’nın dahi değiştireceğiz, çalışıyoruz dediği yönetmeliği uygulamaya çalışanlar var. Bu da TEKİN’in ilk sınavı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB Müsteşarının ilk sınavı

Sayın Yusuf TEKİN'i bir çok problem bekliyor. ...

Bakan AVCI'nın dahi değiştireceğiz, çalışıyoruz dediği yönetmeliği uygulamaya çalışanlar var. Bu da TEKİN'in ilk sınavı.

İki yönetmelik:

1- Öğretmen atama ve yer değiştirme

2- Yönetici atama ve yer değiştirme.

Çünkü ikisi ile ilgili de süreç başladı…

Yönetici atamadan başlayalım:

28/02/2013 tarihli Yönetici Atama Yönetmeliğine göre atama yapılması neredeyse imkansızken ne amaçla olduğu bilinmeksizin atamalar yapılmaya çalışılıyor.

İlk duyuruya çıkan Rize ili olmuştu geri çekmek zorunda kaldı. Kocaeli halen ısrarla atama yapacağım diyor.

Antalya Rotasyon daha doğrusu Zorunlu Yer Değiştirmeleri başlatıyor. Antalya haklı çünkü yönetmelik yürürlükte ve Haziran ayında sonuçlandırılır diyor.

Oysa ki çıkarılan yönetmelikte;

Müdür yardımcılığı yada öğretmenlik için puan verilirken Müdürlük için puan verilmiyor. Bu durumda nasıl atama yapılabilir.

Sayın TEKİN'e soralım:

İki kişi düşünelim ikisi de aynı kriterlere sahip olsunlar;

Bunlardan bir tanesinin fazladan 5 yıl müdür yardımcılığı diğerinin de fazladan 5 yıl müdürlük süresi bulunsun. Bu durumda sizce hangisi daha yüksek puana sahip olur? Biz söyleyelim maalesef müdür yardımcılığı fazla olanın puanı yüksek olur.

Bu yıl müdürlük rotasyonu beklemiyoruz (yada çok az bekliyoruz)fakat müdür yardımcılarından rotasyona tabii olanların geçmişte yaptıkları müdürlük görevleri de puansız kalıyor.

Neden müdürlük rotasyonu beklemediğimizi açıklayalım:

Rotasyon süresi 5 yıl iken 28.02.2013 yönetmeliğine göre 8 yıla çıkarılmıştır.

2010 yılında 5 yılını dolduranlar rotasyona tabii oldular ve atandılar.

2011 yılında 5 yılını dolduranlar da aynı şekilde atandılar.

2012 de 5 yılını dolduranlara ise 4+4+4 nedeniyle rotasyon uygulanmadı.

2012 de 5 yılını dolduranlar 2013'te 6.yıllarını çalıştıklarına göre rotasyona tabii müdür bulunmamaktadır. Ekstra durum olarak mahkeme kararı sonrası 8 yılını dolduranlar, soruşturma sonrası geri dönüp dolduranlar ya da benzeri sebeplerle 8 yılını dolduranlar hariç. Bu da çok yekün tutmayacaktır.

Sayın TEKİN İl MEM'leri zor durumda bırakmadan yönetmelik değişikliğini gerçekleştirmeli ve onaylanmalıdır. Bu arada duyuruya çıkan illeri de uyarmalıdır.

Yönetmelikte ısrar edilen sözlü sınav uygulamasından vaz geçilmeli, ucube diye adlandırılan yönetmelik gibi bir düzenlemeyle kamuoyunun karşısına çıkmamalıdır.

Ayrıca;

Öncelikli olarak norm fazlası yöneticilerin durumunu çözümlemeli, ardından zorunlu ve isteğe bağlı yer değiştirmeler ve daha sonra sınava dayalı atamaları gerçekleştirmelidir. Bu atamaların tamamını da çok uzatmadan Haziran-Temmuz aylarında sonuçlandırmalıdır.

Öğretmen atama ile ilgili ise:

İl dışı yer değiştirmelerde zorunlu hizmet bölgesinde çakılı kalan öğretmenler, 2010'da KPSS iptali nedeniyle geç atanan öğretmenler, 4+4+4 nedeniyle norm fazlası olan öğretmenler, zorunlu alan değiştirip sorunlu duruma düşen öğretmenler, KPSS ile atanıp 632 sayılı KHK ile atananlarla aynı haklar verilmeyen öğretmenler… gibi sorunları çözen bir düzenleme kaçınılmaz…

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber