Bakanlıklar 'Aile Olmak' protokolünü imzaladı/ Video

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen "Aile Olmak Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Haziran 2013 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir ülke projesi olan ve ilgili Bakanlıkların işbirliği protokolü imzalayarak çalışacağı “Aile Olmak” projesi tanıtım toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Paydaşları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı da yer alan proje toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan nüfusumuzu azaltmak için oynanan oyunların bozulduğunu ifade etti.

Aile kavramının Türk medeniyetinde çok daha geniş kapsamlı bir anlamı olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim kültürümüzde hem anne hem de baba tarafından aile büyüklerinin tamamı aynı şekilde buradan başlayıp aşağıya doğru genişleyen halkanın tamamıyla aile kavramının içindedir. Bunun yanında komşularımızı, arkadaşlarımızı, ahbaplarımızı da bu halkaya dâhil edebiliriz. Diğer taraftan aynı inançları, aynı idealleri, aynı duyguları paylaştığımız insanlar da bizim kardeşlerimiz statüsündedir. Dolayısıyla bunlar da o geniş ailemizin bir parçasıdır. Bizler eş ve çocuklarımızdan başlayarak ailemizin tamamıyla gurur duyan, tamamı için her türlü fedakârlığı yapan ve yapacak olan insanlarız. Böyle olmak durumundayız. Tarihimizin bize bıraktığı miras budur. Bizim sonraki nesillere devredeceğimiz miras da bu olmak zorundadır. Aile bağlarımızın güçlülüğü, devamlılığı ve samimiyeti sayesinde biz yüzlerce, binlerce yıldır maruz kaldığımız tüm tehditleri bertaraf ettik. Bu sayede tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği medeniyetler inşa ettik, devletler kurmayı başardık. Israrla bizi güçlü kılan şeyin; dinamik nüfuslar olduğunu unutmamak lazım. Şunu da unutmamalıyız; ekonomideki başarının sırrı insandır. Diğer bütün her şey insanın türevidir.” İmzalanacak protokolün bu açıdan çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, bu projeyle inşaattan iletişime, turizmden sağlığa, tekstilden ulaşıma kadar tüm alanlarda atılacak her adımda öncelikle ailenin ve onların ihtiyaçlarının gözetileceğini vurguladı.

Kamu kurumlarının yanı sıra üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle de işbirliği içinde olunacağını ve her alanda aile odaklı işbirliğinin geliştirileceğini ifade eden Erdoğan, projeye destek verenlere ve çalışmalara katkı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber