AK Partili Vekil'in oğluna 9 yıl hapis istemi

LYS'ye kendisi yerine arkadaşını sokan AK Parti Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun oğlu Cenap Eyyüpoğlu hakkında "resmi belgede sahtecilik ve kendisi yerine başkasını sınava sokmak" suçundan 9 yıla kadar hapsi istendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2013 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Partili Vekil'in oğluna 9 yıl hapis istemi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Cenap Eyyüpoğlu'nın sınavda başarısız olacağı kaygısı üzerine bu eylemin gerçekleştirildiği bilgisine yer verilerek, suçu şüphelilerin birlikte işledikleri belirtildi.

"SINAVDA BAŞARILI OLMASI İÇİN YARDIM ETTİM"

Her iki şüphelinin uzun yıllara dayalı bir arkadaşlık ilişkilerinin olduğunun belirtildiği iddianamede, Ahmet K.'nın bu arkadaşlık ilişkisine dayalı olarak Cenap Eyyüpoğlu'nun LYS sınavında başarılı olması için yardım ettiğini kabul ettiği ifade edildi.

Sınav dönemine yaklaşıldığı tarihte Eyyüpoğlu'nun kendisini hazır hissetmediği ve sınavda başarısız olacağı kaygısını dile getirdiği belirtilen iddianamede, Eyyüpoğlu'nun sınavda başarılı olması için Ahmet K.'nın kendi yerine sınava girmesi için talep ve telkinlerde bulunduğu bilgisine yer verildi.

İddianamede Ahmet K.'nın LYS'den bir hafta önce Eyyüpoğlu'nun matematik dersinden başarısız olacağı kaygısı ile yerine sınava girmeyi kabul ettiği belirtildi. İddianamede, Eyyüpoğlu'nun nüfus cüzdanının fotoğraf bölümündeki plastik kaplamanın kaldırılarak fotoğrafının çıkarıldığı ve Ahmet K.'nın damgalı bir fotoğrafının kimliğe takılarak sahtecilik suçunun işlendiği kaydedildi.

Sınavın yapılacağı gün Ahmet K.'nın Eyyüpoğlu ile Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde gittikleri ve Ahmet K.'nın sınav salonuna girdiği ve Eyyüpoğlu adına düzenlenen sınav kağıdındaki soruları çözmeye başladığı ifade edilen iddianamede, salon görevlilerinin sınav giriş kağıdındaki fotoğraf ile nüfus cüzdanındaki fotoğrafın farklılığını anlaması üzerine Ahmet K.'nın şüpheli davranışlarda bulunduğu vurgulandı. Salon görevlilerinin olaya müdahale ettiğinin belirtildiği iddianamede, Ahmet K.'nın sınav sonuna kadar salonda bekletildiği ve hakkında tutanak tutulduğu kaydedildi.

3 YILDAN 9 YILA HAPİS TALEBİ

İddianamede, 6114 sayılı Yasanını 10/3-b maddesine göre başka bir adayın yerine sınava giren veya kendi yerine bir başkasının girmesine katkı sağlayan şüphelilerin ÖSYM Kanununa da muhalefet ettikleri ve bu hali ile atılı suçu işlediklerinin anlaşıldığı kaydedildi.

OLAY

Olay, 16 Haziran'da yapılan LYS sınavında gerçekleşmişti. 18 çocuk sahibi Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun 21 yaşındaki oğlu Cenap Eyyüpoğlu, iddiaya göre, kendi yerine LYS sınavına girmesi için, arkadaşı A.Y. ile anlaşmış daha sonra A.Y., sınav formunu Cenap Eyyüpoğlu'nun bilgileriyle doldurduktan sonra, kendi fotoğrafını yapıştırmıştı.

Sınav başladıktan yaklaşık 20 dakika sonra, gözetmen, A.Y.'den, nüfus cüzdanını istedi. Telaşlanan A.Y., Cenap Eyyüpoğlu'na ait nüfus cüzdanını çıkardı. Nüfus cüzdanı ile sınav belgesindeki fotoğrafların farklı olduğunu gören gözetmen, durumu sınav başkanına bildirdi. Salona gelen başkan, sınav belgesi ile nüfus cüzdanındaki fotoğrafların farklı olduğunu tespit edince polis çağırdı. Beysukent Polis Merkezi'nden gelen ekipler hem A.Y.'yi hem de "Beni kampusta bekliyor" dediği Cenap Eyyüpoğlu'nu gözaltına aldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber