İş Güvenliği uzmanı olabilecekler değişti

Meclis Genel Kurulu, kimlerin iş güvenliği uzmanı olabileceğini düzenleyen maddeyi değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 09:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
İş Güvenliği uzmanı olabilecekler değişti

Şuanki düzenleme göre sadece mühendis, mimar veya teknik eleman unvanını (teknik öğretmen, fizikçi, kimyager) alanlar iş güvenliği uzmanı olabilmektedir.

Kabul edilen önergeyle,

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK'da müfettiş olanlar

2- Sadece mimar unvanını alanlar değil tüm mimarlık fakültesi mezunları

3- Biyologlar

iş güvenliği uzmanı olabilecektir.

İŞTE MECLİSİN DÜN GECE YARISI KABUL ETTİKLERİ

YENİ KABUL EDİLEN ÖNERGE METNİ

MADDE 101- 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) ve (s) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"f) İş Güvenliği Uzmanı: Usul ve esasları yönetmelikle belirlenen, iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip, Bakanlık ve ilgili kuruluşlarında çalışma hayatını denetleyen müfettişler ile mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları ile teknik elemanı.

s) Teknik eleman: Teknik öğretmen, fizikçi, kimyager ve biyolog unvanına sahip olanlar ile üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği programı mezunlarını,"

ESKİ KANUN METNİ

Madde 3 - (*)

(1) Bu Kanunun uygulanmasında;

f) İş güvenliği uzmanı: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip mühendis, mimar veya teknik elemanı,

s) Teknik eleman: Teknik öğretmen, fizikçi ve kimyager unvanına sahip olanlar ile üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği programı mezunlarını,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber