Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yurtdışında Sürekli Görevlendireceği Personel Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 27 Aralık 2003 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yurtdışında Sürekli Görevlendireceği Personel Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yurtdışında Sürekli Görevlendireceği Personel Hakkında Yönetmeliğe aşağıda yer verilen geçici 2'nci madde eklenmiş ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca yurtdışı teşkilatına yapılacak atamalarda bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren altı ay için Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin (b) bendinin uygulanmayacağı belirtilmiştir. 9'uncu maddenin (b) bendi aşağıda yer almaktadır.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yurtdışında Sürekli Görevlendireceği Personel Hakkında Yönetmelğinin 9'uncu maddesi
”Yurtdisina Sürekli Görevle Atanma Esaslari

Madde 9 - Kamu kurum ve kuruluslarinin özel kurulus kanunlarindaki hükümler sakli kalmak sartiyle yurtdisina atanacaklar hakkinda asagida belirtilen esaslar uygulanir. (Özel kanun hükümleri saklidir.)
a. Yurtdisinda kalma süresi 3 yildir.
b. Yurtdisindaki sürekli görevlerinden yurtiçindeki görevlerine dönenlerin tekrar yurtdisina sürekli göreve atanabilmeleri için, hizmetin gerektirdigi istisnalar disinda, yurtiçinde en az 3 yil hizmet yapmis bulunmalari zorunludur. Büyükelçi olarak atanacaklar hakkinda bu hüküm uygulanmaz.
c. Süresinin bitiminden önce yurtdisindan Merkeze alinmasi uygun görülen personele 1 ay önce tebligat yapilir. Ancak, çok zaruri hallerde ve özel sebeplerle merkeze alinacaklarda bu süre uygulanmaz.
d. Yurtdisi görevlere atanacaklarin Agustos ayi sonunda göreve baslayacaklari sekilde egitimleri ve idari islemleri tamamlanir.


27.12.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği

Karar Sayısı : 2003/6537

Ekli “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yurtdışında Sürekli Görevlendireceği Personel Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulması; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 1/12/2003 tarihli ve 11539 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu’nca 8/12/2003 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yurtdışında Sürekli Görevlendireceği Personel Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Madde 1 —6/12/1982 tarihli ve 8/4845 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yurtdışında Sürekli Görevlendireceği Personel Hakkında Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Geçici Madde 2 — Kültür ve Turizm Bakanlığınca yurtdışı teşkilatına bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren altı ay içerisinde yapılacak atamalarda hizmetin gereği olarak Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin (b) bendi hükümleri uygulanmaz.”

Madde 2 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3 —Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber