Koncuk'tan alan değişikliği tepkisi

2013-2014 eğitim öğretim yılına yönelik çalışma takvimi yayınlanmasına rağmen, alan değişikliği uygulamasının halen yapılmamış olması bu konuda problem yaşayanların infialine sebep oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koncuk'tan alan değişikliği tepkisi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "2013-2014 eğitim öğretim yılına yönelik çalışma takvimi yayınlanmasına rağmen, alan değişikliği uygulamasının halen yapılmamış olması bu konuda problem yaşayanların infialine sebep oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığında, sıkıntıların, her geçen gün artarak devam ettiğini, eğitim çalışanlarının yıllardır beklediği, görevde yükselme sınavlarının yılan hikayesine döndüğünü, Bakanlığın, bugüne kadar ciddi bir çalışma yapmadığını iddia etti. 4+4+4 eğitim sisteminin hem öğretmenler hem de yöneticiler için ciddi norm problemleri yarattığını savunan Koncuk, binlerce öğretmenin görev yerinin değiştirildiğini, yüzlerce yöneticinin norm kadro fazlası duruma düştüğünü belirtti.

Öğretmenlerin alan değişikliği konusunda yaşadığı kaosun devam etttiğini ileri süren Koncuk, 2013-2014 eğitim öğretim yılına yönelik çalışma takviminin yayınlanmasına rağmen, alan değişikliği uygulamasının halen yapılmamış olmasının bu konuda problem yaşayanların infialine sebep olduğunu iddia etti.

Koncuk, problem çözücü bir öğretmen atama politikasının da ortaya konulmadığını ifade ederek, "Son 11 yılda ataması yapılmayan öğretmen sayısı 70 binden, 350 bine çıkmıştır. MEB kendine yetecek sayıda öğretmen atamasını dahi başaramamış, binlerce ataması yapılmayan öğretmen, gençliklerinin baharında, hayattan umudunu kesme noktasına gelmiştir" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber