Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Bilgi Toplumu, Tanıtım ve Enformasyon Bakanlığı için son rötuşları yapıyor.

Haber Giriş : 29 Aralık 2003 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Bilgi Toplumu, Tanıtım ve Enformasyon Bakanlığı için son rötuşları yapıyor.

Bakanlık bünyesinde Bilgi Toplumu Genel Müdürlüğü, Bilgi Altyapı İşleri Genel Müdürlüğü, Bağlı ve İlgili Kuruluşlar Dairesi Başkanlığı, Avrupa Topluluğu Koordinasyon ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı bulunacak.

Hükümet, Acil Eylem Planı ve hükümet programında kurulması öngörülen Bilgi Toplumu, Tanıtım ve Enformasyon Bakanlığı ile ilgili çalışmaları son aşamaya getirdi. Son rötuşlarını yapılan Bilgi Toplumu Tanıtım ve Enformasyon Bakanlığı'nın Kurulmasına Dair Tasarı ile, bakanlığın kuruluş amacı Türkiye'nin ve Avrupa Birliği'nin ve diğer gelişmiş ülkelerle beraber bireyin devlet yönetimine katılımını sağlamak, hizmet kalitesini yükseltmek ve bireyin kolayca bilgiye ulaşmasını sağlamak olarak belirlendi. 'e-devlet' projesine hız kazandıracağı belirtilen Bilgi Toplumu Bakanlığı bünyesinde Bilgi Toplumu Genel Müdürlüğü, Bilgi Altyapı İşleri Genel Müdürlüğü, Bağlı ve İlgili Kuruluşlar Dairesi Başkanlığı, Avrupa Topluluğu Koordinasyon ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Personel Daire Başkanlığı, Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Mali ve İdari İşler Daire Başkanlığı yer alacak. Bakanlık bünyesinde Ulusal Bilgi Toplumu Üst Kurulu da oluşturulacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bazı birimlerinin bakanlık bünyesine aktarılması hesaplanıyor. Bilgi Toplumu Üst Kurulu'nda, TBMM'de temsil edilen siyasi partilerden oy oranına göre temsilciler, Adalet, Maliye, Milli Eğitim, Milli Savunma, Sanayi ve Ticaret, Ulaştırma Bakanlıkları ile Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Sayıştay, Yargıtay, Yüksek Seçim Kurulu, Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Hava, Deniz ve Jandarma Genel Komutanlığı, MGK Genel Sekreterliği, TÜBİTAK, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Topu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, TMMOB, TOBB, Sanayi ve Ticaret Odaları Temsilcileri, Kamu-Sen, KESK, TESK, TÜSİAD, DİSK, Hak-İş, KADER, Atatürkçü Düşünce Derneği'nden de temsilcilerin yer alması öngörülüyor. Bilgi Toplumu Bakanlığı'nın ihdası ile birlikte kabinede görev dağılımının da değişebileceği belirtiliyor.


ULUSAL SU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KURULUYOR

Bir yandan üst kurullara çeki düzen vermeye çalışan hükümet, bir üst kurul ve bir enstitü kurmak için kolları sıvadı. Bilgi Toplumu Üst Kurulu'nun yanı sıra Sağlık Bakanlığı bünyesinde Sağlık Üst Kurulu ile ilgili çalışmalarda tamamlandı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın hazırladığı üst kurul yasası, bakanlığın bazı yetkililerinin üst kurula devredilmesini öngörüyor. Üst kurul, tıpta uzmanlık sınavlarını planlamak, uzmanların atama usul ve esaslarını belirlemek ve uygulamakla görevli olacak. Hükümet, iki üst kurulun ardından, Türkiye'nin stratejik öneme sahip su kaynakları ile ilgili çalışmalar yapmak üzere Ulusal Su Araştırma Enstitüsü'nü de faaliyeti sokmayı planlıyor. Türkiye'deki su kaynaklarının işlenmesi ve amacına uygun kullanılıp korunmasını, denetimini yapacak olan Su Enstitüsü, diğer üst kurullarda farklı örgütlenecek. Ulusal Su Araştırma Enstitüsü'nün adı verilen özerk kurulun yönetimine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı iki, Tarım ve Çevre Bakanlığı birer, DSİ Genel Müdürlüğü 3, Başbakanlık 1 ve üniversitelerin ziraat fakültelerinden iki olmak üzere 9 üye girecek. Ulusal Su Araştırma Enstitüsü'nün Merkezi Ankara'da bulunacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü'nün bazı yetkilileri de bu enstitüye verilecek.

Habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber