SHM'lere personel alımı olacak mı?

SHM’lere personel alımı olacak mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SHM'lere personel alımı olacak mı?

Aile Sosyal Destek Programı, kısaca ASDEP, 61. hükümetin programında yer alan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen 2012 Mayıs ayından itibaren pilot il seçilen Karabük ve Kırıkkale’de uygulamaya konulmuş, 2012 sonu itibariyle pilot çalışmalar tamamlanmış bir projedir. Sosyal yardımların talep odaklı olmaktan çıkarılarak arz odaklı olarak gerçekleştirilmesine yönelik bir proje olan ASDEP uygulaması, Eylül sonuna kadar önce Ankara ve 80 il merkezinde 134 sosyal hizmet merkezi ile faaliyete geçirilecek. Proje kapsamında toplam 416 Sosyal Hizmet Merkezi açılacak.

SHM’ler için hayati önem taşıyan personel istihdamında sona gelindi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun desteğiyle Bakanlar Kurulu'na sunulacak tasarıya göre 2013 yılı için 2000 kadro, 2014 yılı için de 5000 kadro ihdası yapılacaktı ancak Maliye Bakanlığı şimdiye kadar kadro onayını vermemiştir.

Maliye Bakanlığı’ndan kadro çıkmayınca sözleşmeli veya ek ders karşılığı şekilde alımlar yapmayı düşünen Aile Bakanlığı, atama bekleyen adayları mağdur etmektedir. SHM’lere personel alımlarıyla ilgili kamuoyuna hiç açıklama yapılmazken yeni açılan SHM’lerin bazılarına ek ders karşılığı öğretmen ve sosyolog görevlendirmesi yapılmıştır. Ek ders karşılığı personel alımlarıyla ilgili Bakanlığın sitesinde veya İl Müdürlüklerinde hiçbir duyuru yoktur. Bu yüzden alımlarda yine adaletsizlikler oluşmaktadır. Aile Bakanlığı’nın ek ders karşılığı alımı ile MEB’in ücretli öğretmen alımı arasında hiçbir fark yoktur. Milli Eğitim Müdürlükleri, KPSS puanına göre ücretli öğretmen görevlendiriyorsa Aile Bakanlığı da KPSS puanına göre şeffaf bir şekilde SHM’lere görevlendirme yapmalıdır.

Bakanlığın SHM kapsamında alınacak personelin istihdam şeklini, istihdam miktarını ve kadro dağılımlarını kamuoyuna açıklaması gerekmektedir. Boş yere umutlanan kesimler vardır. 2012 KPSS puanıyla yüksek puanla atama bekleyen mezunlar vardır. Branşlarından yeteri kadar alım olmayan mezunlar vardır ve bunlar SHM personel alımlarını beklemektedir. Diğer bakanlıklarda atama şansı olmayan sosyoloji mezunu binlerce sosyolog adayı, Aile Bakanlığı’nın personel alımlarını beklemektedir.

Zeki KARA

Eğitimci-Yazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber