Başbakanlık'ta Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü kuruluyor

Haber Giriş : 08 Mart 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile Genelkurmay'ın görüş birliğine varmasının ardından terörle daha etkin mücadele amacıyla, Başbakanlık'ta Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü kuruluyor. Genelkurmay'ın tırmanan terör olaylarının ardından, terörle mücadelede yeni bir birim kurulması önerisi ve hükümetin "yeni birime gerek yok" açıklamasının ardından, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül başkanlığında Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun daha etkin bir şekilde çalıştırılması kararı alınmıştı. TSK ve hükümetin ortak kararı doğrultusunda, kurulun sekreteryasını yürütecek "güvenlik birimi", Başbakanlık Teşkilat Kanunu'nda yapılan değişiklikle kuruluyor. TBMM'ye gönderilen 4 maddelik tasarıya göre; Başbakanlık bünyesindeki Güvenlik İşleri Başkanlığı'nın yerine kurulacak "Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü" görev tanımı şöyle:

* Başbakanlığın, iç güvenlik, dış güvenlik ve terörle mücadele konusunda görevli kuruluşlarla ilişkilerini yürütmek, gerektiğinde bu kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak.

* İç-dış güvenlik ve terörle mücadelede inceleme ve araştırmalar yapmak, yaptırmak, bunları değerlendirmek ve tekliflerde bulunmak.

* Sıkıyönetim veya olağanüstü hilan edilen bölgelerde, bilgileri derlemek, değerlendirmek ve bu hususlarda koordinasyonu sağlamak.

ESKİ KADROLAR İPTAL
Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü kurulurken, kapatılan birimdeki 202 kişilik kadro iptal edildi. Bu kadroların yerine, 1 genel müdür, 4 daire başkanı, 1 özel kalem müdürü olmak üzere toplam 6 kadro ihdas edildi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber