MEB görevde yükselmede dikkat çeken ayrıntılar

MEB görevde yükselmede dikkat çeken ayrıntılar

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Ekim 2013 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB görevde yükselmede dikkat çeken ayrıntılar

Milli Eğitim Bakanlığı, genel görevde yükselme yönetmeliğindeki değişiklik sonrasında, kurumsal düzeydeki yönetmeliğini 12 Ekim itibariyle değiştirdi.

Yapılan değişiklikte dikkat çeken ayrıntılar şu şekildedir:

1- Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan çerçeve görevde yükselme yönetmeliğinde, kurumda çalışılması gereken süre zorunluluğu kaldırılmış ve bu konudaki takdir kuruma bırakılmıştı. MEB, çerçeve yönetmelikte bir zorunluluk olmamasına rağmen sekreter hariç şu unvanların tümü için yapılacak görevde yükselme yönetmeliklerinde, Bakanlıkta iki yıl çalışmış olma şartı arayacaktır: Şef ve koruma ve güvenlik şefi, Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, Hukuk müşaviri, Raportör, Sayman, ayniyat saymanı, Bilgisayar işletmeni, VHKİ, Veznedar, ayniyat memuru, ambar memuru, mutemet, memur, santral memuru, usta öğretici, koruma ve güvenlik görevlisi ile Şoför.

2- Aylıksız izinde bulunanlar da görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavına başvuru yapabilecek.

3- MEB dışındaki kurum personeli görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavına başvuramayacak

4- Genel çerçeve yönetmelik ilan edilen kadrolardan boş kalanların yanı sıra ilan edilmeyen kadrolardan boş olanlar da, yedekler arasından atama yapılabileceğini düzenlemişken, MEB sadece ilan edilen kadrolardan boşalanlara yedekler arasından atama yapılacağını hüküm altına almıştır. (Madde 21/3)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber