MEB'de şube müdürü olmak için 5 yıl yeterli mi?

MEB'de şube müdürü olmak için 5 yıl öğretmenlik hizmeti olması yeterli midir?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Ekim 2013 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'de şube müdürü olmak için 5 yıl yeterli mi?

Milli Eğitim Bakanlığı görevde yükselme yönetmeliği 12 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Yönetmeliğin 6. maddesinde şube müdürü, tesis müdürü ve basımevi müdürü kadrolarına görevde yükselme suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavla alınacağı belirtilmiştir. Yine aynı maddenin 3. fıkrasında ise hizmet süresi olarak şu kıstas belirlenmiştir:

"2) Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, raportör, sivil savunma uzmanı veya sayman kadrolarında iki; okul müdürü görevinde iki; müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı görevlerinde ayrı ayrı veya toplamda üç; şef kadrosunda dört veya öğretmen kadrosunda beş ya da bu alt bentte sayılan kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olmak."

MEB görevde yükselme ve yer değiştirme yönetmeliği

Sadece bu maddeye bakan bazı ziyaretçilerimiz, öğretmenlikte 5 yıl hizmetin olmasının şube müdürlüğüne başvurulması için yeterli olduğunu düşünmüşlerdir. Oysaki, şube müdürlüğü kadrosu bir Genel İdare Hizmetleri kadrosudur. GİH'teki 1, 2, 3 ve 4. dereceli kadrolara nasıl atama yapılacağı ise 657 sayılı Kanunun 68/B maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddede yer alan hükme göre MEB'deki 1. ve 2. derece şube müdürlüğü için 10 yıl; 3 veya 4. dereceli şube müdürlüğü için en az 8 yıl memuriyet hizmetinin olması gerekmektedir. MEB'de 5. derece şube müdürlüğü varmıdır bilmiyoruz ama var ise 5. derece şube müdürlüğü için 8 yıldan da az hizmet aranabilir.

Burada önemli olan husus şudur 1 ve 2. dereceler için 10; 3 ve 4. dereceler için 8 yıllık hizmet süresinin tespitinde;
1- Kamudaki tüm statülerde geçen hizmet sürelerin tamamı (Sözleşmeli, vekil, memur)
2- Askerlikte geçen sürelerin tamamı,
3- Yüksek öğrenim gördükten sonra özel kurumlarda geçirilen sürelerin dörtte üçü (toplamda 6 yılı geçemez)
değerlendirilmeye alınmaktadır.

Bir örnek verecek olursak: 5 yıl hizmeti olan bir öğretmenin, kamuya girmeden önce bir dersanede 4 yıllık hizmeti var ise bu kişi 5+ 4*3/4=8 yıllık hizmeti olan birisi olarak değerlendirilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber