YURTKUR'dan evli öğrencilere burs açıklaması

YURTKUR, "Evli öğrencilerin kredi borcu silinecek" haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Kasım 2013 14:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
YURTKUR'dan evli öğrencilere burs açıklaması

YURTKUR'un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Bugün bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan "Evli öğrencilerin kredi borcu silinecek" haberi gerçeği yansıtmamaktadir.

Evli öğrencilerimize burs verilmesi ve öğrenim kredisi alan öğrencilerimizin öğrenim kredilerinin burs'a çevrilmesiyle alakalı bir çalışma yapılmaktadır. Bu çalışma ise kesinlikle geriye dönük olarak, geçmişte ö.kredisi alanların borcuna yönelik değildir. Bu yönde bir ifade açıkça çarpıtmadır. Yapılan söz konusu çalışma tamamlanıp son halini alınca Bakanımız Sn. @suatkilic a sunulacak ve kendisi tarafından kamuoyuna açıklanacaktır.

Kamuoyuna ve ilgililere saygı ile duyurulur.

Evli öğrencinin kredi borcu burs olacak

YURTKUR, öğrenim kredisi alan evli öğrencilerin aldığı krediyi karşılıksız bursa dönüştürmek ve bu öğrencilerden yurt ücreti alınmaması için çalışma yürütüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, öğrenim kredisi alan evli öğrencilerin aldığı krediyi karşılıksız bursa dönüştürmek ve bu öğrencilerden yurt ücreti alınmaması için çalışma yürütüyor. Çalışma, geçmişte öğrenim kredisi alan evli öğrencileri kapsamayacak.

Edinilen bilgiye göre, öğrenim kredisi alan yaklaşık 600 bin öğrenciden bin 194 evli öğrenci, öğrenim kredisi alıyor.

Çalışmanın yurt ücretlerini de kapsadığı belirtilerek, evli olup kurumun yurtlarında barınan evli öğrencilerden ücret alınmayacağı, ücretsiz barınma imkanlarından faydalanacakları kaydedildi.

Yurtlarda barınan 310 bin öğrenci arasında 489 evli öğrenci bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber