Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Haber Giriş : 07 Ocak 2004 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Madde l -18/5/1983 tarihli ve 83/6750 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

Geçici Madde 8- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Gölcük Tersanesi'nde ihtiyaç duyulan en fazla 225 kişilik daimi işçi kadrosuna 2004 yılı sonuna kadar yapılacak alımlar; Kurum'un Kocaeli İl Müdürlüğüne kayıtlı olup bu Yönetmelik hükümlerine göre 2000 yılında yapılan Daimi İşçi Sınavı (DİS)'nı kazanan ve işgücü talebinde aranılan şartları taşıyanlar arasından, Yönetmelik hükümleri çerçevesinde başarı sırasına göre talep miktarının dört katına kadar Kurumca gönderilenler arasından yapılır.

Birinci fıkrada belirtilen esaslara göre, Kurum tarafından gönderilenler, Milli Savunma Bakanlığı'nca alınacakları iş ve meslek kolundan yazılı ve sözlü sınava tabi tutulurlar. Sınavda elde edilen başarı sırasına göre asıl ve asıl sayısının yarısını geçmeyecek sayıda yedek listesi oluşturulur.

Yaptırılacak güvenlik soruşturması neticesi olumsuz olanların yerine, başarı sırasına göre yedek adaylar çağırılır.

Bu şekilde atanacaklar için, bu Yönetmeliğin Ek-1 inci maddesinin ikinci ve beşinci fıkraları hükümleri uygulanmaz.

Madde 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber