Midesinden 2 kilo yaban hurması çıktı

SİNOP'ta yaşayan 13 yaşındaki İbrahim Ünlü'nün midesinden yaklaşık 2 kilo ağırlığında yaban hurması çıkarıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Aralık 2013 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Midesinden 2 kilo yaban hurması çıktı

Sinop merkeze bağlı Taypaklı Köyü'nde yaşayan İbrahim Ünlü, geçen cuma günü evinin bahçesinde bulunan 'yaban hurması' olarak bilinen meyveden bol miktarda yedi. Olaydan iki gün sonra şiddetli karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti üzerine İbrahim Ünlü babası Yüksel Ünlü tarafından önce köydeki sağlık ocağına ardından tahlil yaptırmak için Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Çocuk Cerrahı Opr. Dr. Mehmet Hilmi Mercan tarafından kontrolü yapılan çocuğun midesinde bir kütle izine rastlanınca önce ilaç tedavisi uygulandı. Ardından mide hacminde bir değişiklik olmayınca ve hastanın sancıları da artınca ameliyata alındı. Opr.Dr. Mehmet Hilmi Mercan, ameliyatta çocuğun midesinden yediği yaklaşık 2 kilo ağırlığında yaban hurmasını dışarı çıkardı. Hastasının sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Opr. Dr. Mehmet Hilmi Mercan, şunları söyledi:

"Hastamız halk arasında yaban hurması diye nitelendirilen çekirdeği ile tüketilen bu meyveden bol miktarda yemiş. Bu meyvede yoğun bir nişasta var ve tam suyla karışmıyor. Bu meyve mideyi doldurduğu anda midenin kasılıp gevşemesini bozduğundan midenin onu aşağı atma şansı yok. Bize geldiğinde beşinci günündeydi. Biz hastamızı bir gece takip ettik, ilaçla çözmeye çalıştık. Mideyi koruma altına aldık, çocuğun beslenmesini kestik ama bir değişiklik olmadı. O yüzden acil şartlarda ameliyata aldık. Şuan hastamızın sağlık durumu iyi, damardan besliyoruz, midesini dinlendiriyoruz ve midedeki yaraların iyileşmesini bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber