Şalvar giyen anneler okulda temizlik yaptı

Tokat’ta "Bitmeyen Dersimiz Temizlik Projesi" kapsamında şalvar giyen anneler okulda temizlik yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2013 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şalvar giyen anneler okulda temizlik yaptı

Tokat Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen "Bitmeyen Dersimiz Temizlik Projesi" kapsamına dahil olan veliler şalvar giyerek sınıflarda temizlik yaptı. İlk olarak Tokat Valiliği önünde ellerinde pankartlarla projeye dikkat çeken öğrenciler slogan attı. Vali Mustafa Taşkesen, öğrencilerin yanına gelerek yaptığı açıklamada halkın iştirak etmediği hiçbir şeyin başarılı olamayacağını belirterek, "Annelerimizi de bu işin içine katarak aslında projenin amacı olan bir farkındalık oluşturmak. Okullarımızın da sokaklarımız da aynı evlerimiz gibi bizlerin yaşam alanlarımız. Evlerimizi temiz tutarız ama sokakta aynı hassasiyeti göstermeyiz. Bu proje klasik temizlik projeleri gibi değil" dedi.

Vali Taşkesen'in açıklamalarının ardından öğrenciler sloganlar atarak anneleri ile yürüyerek okula geçti. Okulda ise veliler şalvarlarını giyerek temizliğe başladı. Okulun camlarını silen, yeri paspaslayan anneler bir sınıfta da masaları silerek temizlik yaptı. Gaziosmanpaşa Ortaokulu Müdürü Mustafa Erarslan, okullara anne eli değsin, temizliğe onların fikir ve uygulamaları ile aralarında bulunmasını arzu ettiklerini söyledi. Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Esin Tuna, çocukların evlerinde gösterdikleri özeni okulda da göstermelerini istediklerini ifade ederek, "Çocuklarımız temizlediğimiz evleri temiz tutmaya alışkınlar. Şimdi okullarını da evleri gibi görecekler. Biz büyük bir aileyiz dedik ve bu amaçla okula geldik" dedi. Tuna ayrıca temizlik yaparken kıyafetleri kirlenmemesi için şalvar giydiklerini söyledi.

Proje Koordinatörü Sebahat Öcal ise projenin önümüzdeki yıl boyunca devam edeceğini, toplumda farkındalık oluşturması amacıyla etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti. Öğrenciler de yerlere çöp atamayacakları mesajını vererek okullarını ve çevreyi daha temiz tutacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber