Gözlük camlarında her çerçeve için 40 YTL ödenecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2006 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, kamu personelinin sağlık kurum ve kuruluşlarında yapılan tedavilerine ait ücretler ile bu hizmetlerin alınmasında geçerli kriterler ve geri ödeme esaslarını belirledi.

Maliye Bakanlığı'nın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği'ne göre, aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde, sağlık hizmetleri alımında öncelikle aile hekimine başvurulması esas olacak.

Aile hekimliği uygulamasına geçilmeyen illerde, kamuda aktif çalışanlar, kurumu tarafından kurum tabibine gönderilecek. Onun gerekli görmesi halinde de ikinci ya da üçüncü basamak sağlık kurumlarına sevk işlemi gerçekleştirilecek.

Aktif çalışanların bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri, kurum hekimliğine veya belediye sınırları ve mücavir alan içindeki birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarına doğrudan başvurabilecek. Aynı hüküm, emekliler ile bunların bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri için de geçerli olacak.

Bulunulan yer dışında sürekli olarak tedavisi gereken ve hastane tarafından kontrol amacıyla çağrılan hastalar, bu durumun sevk evrakı üzerinde ya da ayrı bir raporla belgelendirilmesi şartıyla, varsa kurum hekimlerince, kurum hekimi bulunmuyorsa, birinci basamak sağlık kuruluşlarınca, sevk edilebilecek.

Hastaların, başvurdukları resmi sağlık kurumlarında görevli hekim tarafından, ağız ve diş sağlığı, ESWL ve ileri tetkikleri yapılmak üzere, hekimin kendisinin, eşinin veya ortaklarının özel muayenehanelerine veya tedavi merkezlerine sevki yapılamayacak.

Tebliğ uyarınca, gözlük camlarının temininde, belirlenen fiyat listesi esas alınacak. Cam bedelleri, çerçeve bedeli ile birlikte gözlükçü tarafından ilgilinin kurumuna fatura edilecek. Reçeteye renkli gözlük camı yazılması halinde de, beyaz cam fiyatı üzerinden ödeme yapılacak.

Gözlük camlarına ilişkin her çerçeve için, bu yıl 40 YTL ödenecek. Gözlük camı ve çerçeveleri 2 yılı geçmeden yenilenemeyecek. Ancak sağlık zarureti görülmesi nedeniyle, cam numaraları değiştiğinde 6 aydan az olmamak kaydıyla reçeteye yazılan gözlük camlarının bedeli kurumca karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber