Arınç: Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması gerektiğini belirtti.

atv'de dün gece katıldığı bir programda, "Meclis'te neden Cemevi yok" sorusuna, "Bir ihtiyaç olsaydı açardık. Meclis'te cemevi açılsın diye talep gelmedi" yanıtını veren Arınç, şöyle konuştu:

"Gerçek laik bir ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı olmaz, olmamalı. Türkiye'de aslında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın varlığı tartışılmalıdır. Gerekirse bu kurum kaldırılmalıdır. İmamların maaşlarının verilmesine kadar din hizmetleri vakıflar eliyle yürütülmelidir." Arınç, türban tarıtşmalarıyla ilgili olarakta, "Kurumlar arası mutabakatı en çok başbakan konuşuyor. Bu güzel bir şey ama, çok gerekli birşey de değil. Çünkü Anayasa görevi bize vermiş. Buradan da sonuç alınamadı ikinci yer millet iradesi yani referandumdur. Bakalım halk ne diyecek" ifadelerini kullandı.

Arınç, Cumhurbaşkanlığı'na adayı olup olmayacağı konusunda da, "Reddedilemeyecek bir teklif kendi genel başkanım buna izin verirse düşüneceğim bir şey. Ben o hesap içinde değilim. Günü geldiğinirde bugünkü şartlar aynen devam ettiğinde genel başkanım aday olmayacaksın dediği anda kesinlikle olmam" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber