MEB: Bu yıl sadece öğretmen alacağız

MEB, bu yıl kendisine tahsis edilen tüm kadroların öğretmen alımı için kullanılacağını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Ocak 2014 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB: Bu yıl sadece öğretmen alacağız

MEB, 81 il Valiliğine gönderdiği yazıda, kurumlar arası naklen geçiş talepleri ile istifa sonrası dönüş taleplerinin Bakanlığa gönderilmemesini istedi.

Hatırlanacağı üzere, 8 Ocak'ta yayımladığımız haberde, 2014 yılının az memur alımı olacağını belirtmiştik. Tıklayınız. Bu değerlendirmemizin dayanağı, gizli veya kulis bilgisi değil, Bütçe Kanununda yer alan hükümdü. Gerçekten de 2014 yılı Bütçe Kanununda diğer yıllardan farklı bir hüküm yer almıştır. Geçmiş yıllara ait bütçe kanunlarında, istifa, nakil veya emeklilik yoluyla ayrılan toplam personel sayısının yüzde 50'sine kadar ayrıca bir atama izni var iken bu yıl bu izin kaldırılmıştır. Bu nedenle, tüm kurumlar bu yıl 36 bin açıktan atama iznini paylaşacaktır. Bu sayının da 10 bini Şubat öğretmen atamalarında kullanılacaktır. Geriye 26 bin atama izni kalacaktır. Bunun kurumlar bazında dağılımı DPB ve Maliye Bakanlığınca yapılacaktır. (NOT: MEB'in Ağustos ayında 40 bin öğretmen alabilmesi için her halükada kanun çıkarılması gerekmektedir.)

MEB, durumun ciddiyetine binaen tüm illeri uyardı ve 2014 yılında kendisine tahsis edilecek kadrolara sadece öğretmen almayı planladığını duyurdu. Yazıda, bu nedenle illerden naklen geçiş talepleri ile istifa sonrası dönüş taleplerinin Bakanlığa gönderilmeden reddedilmesi istendi.

İŞTE O YAZI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber