Spor Bakanlığı bürokratları görevden alınacak

Emniyet ve yargıda binlerce bürokrata yönelik görevden alma operasyonu yürütülürken, hükümet bir süre önce bakan değişikliğine gittiği Gençlik ve Spor Bakanlığı üst düzey bürokratlarının tamamını kanunla görevden alıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Şubat 2014 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Spor Bakanlığı bürokratları görevden alınacak

ÖNDER YILMAZ

Teklif özetle şu düzenlemeleri içeriyor:

- KOOPERATİFLERİN YÖNETİMİ DEĞİŞECEK: Kamu tüzel kişileri, ortak oldukları kooperatiflerin yönetim kurullarında üye tamsayısının çoğunluğunu geçmemek üzere üye bulundurabilecek, oy kullanabilecek. Genel Kurulla birlikte mevcut yönetim kurulu üyelerinin görevleri sona erecek.

- İZCİ KAMPINA İNDİRİM: Gençlik merkezi ile izcilik kampı yapanlar, bu konuda yardım ve bağışta bulunanların harcamaları gelir ve kurumlar vergisinden düşürülecek.

- MAAŞLI 4 BİN SPORCU: Spor Genel Müdürlüğü'nce 2020 yılı sonuna kadar yapılacak yaz ve kış olimpiyat oyunlarına hazırlanmak amacıyla 4 bin sporcu yetiştirilecek. Bu sporculara asgari ücretin net tutarını geçmemek üzere her ay maaş ödenecek.

- DOPİNG VE YOLSUZLUK: "Rehberlik ve Denetim Başkanlığı" adı altında, sporla ilgili her türlü kurum, kuruluş ve federasyonların faaliyetleri ve tüm işlemleri izlemeye alınacak. Böylece doping ve federasyonlardaki yolsuzluk iddiaları yakın takibe alınmış olunacak.

- BÜROKRATLARA TASFİYE: Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte bakanlıktaki müsteşar yardımcısı, genel müdür, genel müdür yardımcısı, 1. hukuk müşaviri, spor hizmetleri dairesi başkanı, bilgi işlem dairesi başkanı, strateji geliştirme dairesi başkanı, personel dairesi başkanı ve destek hizmetleri dairesi başkanı ile daire başkanı kadrolarındakilerin görevleri sona erecek ve müşavir kadrosuna atacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber