Tercüman eşliğinde ehliyet sınavı

Ankara ve Bursa dışında işitme engellilere yönelik H sınıfı ehliyet sınavlarının yapıldığı tek yer olan Antalya'nın Manavgat ilçesinde işitme engelli vatandaşlar, tercüman eşliğinde ehliyet sınavına girdiler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2014 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tercüman eşliğinde ehliyet sınavı

Sınava Antalya'nın dışında Adana ve Hatay'dan da engelli vatandaşlar katıldı.

Manavgat ilçesinde yapılan ehliyet sınavında Adana'dan 3, Hatay'dan 1 ve Antalya'dan 3 işitme engelli vatandaş ter döktü. Sınav öncesinde Fatih Anadolu Lisesi bahçesinde sınava girecek işitme engelli vatandaşlarla toplantı yapan ve sınavla ilgili bilgilendirme yapan Manavgat Kaymakamlığı Engelliler Koordinatörü ve İşitme Engelliler Tercümanı Guddusi Aydın, "Ankara ve Bursa'dan sonra üçüncü olarak sadece Manavgat'ta işitme engelli arkadaşlara ehliyet verilmeye başlandı. Daha önceki dönemlerde normal kursumuzda işaret diliyle eğitimi verip arkadaşları tek bir sınıfta toparlayarak sınavlarını yapıyorduk. Sistemi değiştirdiler. Yeni sistemde işitme engelli arkadaşlarımıza H sınıfı almasına rağmen diğer eşit kategoride değişik sınıflarda, okullarda sınavlara girmeye başladılar. Bu da onlar için sıkıntı oluşturdu. Biz arkadaşlara işaret dili ile bu kursu verdiğimiz için onlar ancak tercüman eşliğinde bu sınavı yapabiliyorlar. Tercüman olmadığı zaman büyük sıkıntı yaşıyorlar. Hem süre yetmiyor hem de algılamada sorun yaşıyorlar. İki hafta önce bu sıkıntıyı dile getirdik. Bu arkadaşlarımıza ehliyet sınavlarına tercüman eşliğinde girmeleri gerektiği yönetmeliği geldi. Şimdi artık işitme engelli arkadaşlarımız tercüman eşliğinde sınava giriyorlar. En son yapılan sınavda bunun karşılığını gördük. 7 arkadaşımız sınava girmişti bundan 4 arkadaşımız sınavı geçmişti. Bu 4 arkadaşımızın 3'ü direksiyon sınavını da geçerek ehliyet almayı hak ettiler" diye konuştu. Bu hafta 7 işitme engellinin sınava girdiğini belirten Aydın, "Umarım onlar da bu sınavı kazanacaklardır" dedi.

"ÇOK MUTLUYUM"

Manavgat'ta sınava girip ehliyet sahibi olan Murat Eren Gül, "Ben Hatay'da yaşıyorum. Hatay'da iş aradım. İş bulamayınca arkadaşlarımla konuşurken Manavgat'ta iş bulabileceğimi söylediler. Bir yıldır Manavgat'ta çalışıyorum. Ehliyet kursu açıldığını duyarak başvurdum. Şimdi de ehliyetimi aldım. Çok mutluyum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber