Araştırmacılar için genel düzenleme yapılacak

12 Şubat tarihli haberimiz sonrasında, Meclis, genel düzenleme yapmak için harekete geçti

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Şubat 2014 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Araştırmacılar için genel düzenleme yapılacak

12 Şubat tarihli haberimiz sonrasında, Meclis, genel düzenleme yapmak için harekete geçti

12 Şubat tarihinde yaptığımız haberde, her kurumun kendi araştırmacısını kurtarmak için yasal düzenleme yaptığına dikkat çekmiştik. Haberin sonunda şu ifadelere yer vermiştik: "Öyle görünüyorki, her kurum kendi araştırmacısını kurtarıyor. Bu yöntem uygun bir yöntem değildir. Diğer Araştırmacıların neden bu haktan yararlanamadığı yönünde verilecek bir soruya verilebilecek cevap yoktur. Bu nedenle, düzenlemenin tüm araştırmacıları kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesinde fayda bulunmaktadır"

Her kurum, kendi araştırmacısını kurtarıyor

Meclis Genel Kurulu, dünden itibaren, AFAD'la ilgili kanun teklifini görüşmeye başladı. Bu Kanun teklifinde Spor Genel Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kendi kurumlarındaki araştırmacılarına yönelik iki özel düzenleme yer almaktaydı. Söz konusu bu düzenlemeler, bu kurumlardaki araştırmacıların, eski özlük haklarını almaya devam etmelerini sağlamaya dönüktü.

Ancak, Meclis Genel Kurulu, dün (14 Şubat 2014) Spor Genel Müdürlüğündeki araştırmacılara yönelik özel düzenleme maddesini çıkarmıştır. Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından verilen önergenin gerekçesi şu şekilde açıklanmıştır.

"Gerekçe:

Araştırmacı kadrolarına atananların mali haklarına ilişkin genel düzenleme çerçeve 42. maddede yapılacağından söz konusu maddenin metinden çıkarılması amaçlanmaktadır."

Bu ifade, Genel Kurulun, Araştırmacılar için genel bir düzenleme yapacağını göstermektedir. Dün kanunun 1. bölümü görüşülmüş ve 26. madde dahil kabul edilmişti. 27 ve 53 arasındaki maddeleri kapsayan 2. bölümün bugün görüşülmesi planlanmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber