Üniversitelerarası Kurul toplantısından sonra yayımlanan bildiride, YÖK, üniversiteler ve bu kurumların yönetim kademeleri arasında herhangi bir görüş ayrılığı bulunmadığı bildirildi.

Haber Giriş : 29 Ocak 2004 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerarası Kurul toplantısından sonra yayımlanan bildiride, YÖK, üniversiteler ve bu kurumların yönetim kademeleri arasında herhangi bir görüş ayrılığı bulunmadığı bildirildi.

Üniversitelerarası Kurul toplantısından sonra yayımlanan bildiride, "YÖK, üniversiteler ve bu kurumların yönetim kademeleri arasında herhangi bir görüş ayrılığı bulunmadığı ve bundan sonraki süreçte de bugüne kadar olduğu gibi YÖK, üniversitelerarası kurul ve üniversitelerin birlikte hareket edeceklerinin kararlaştırıldığı" bildirildi.

Prof. Dr. Ayhan Alkış başkanlığında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan ÜAK Olağanüstü Toplantısı'nın bitmesinden sonra Prof. Dr. Alkış, YÖK ve ÜAK tarafından hazırlanan ortak bildiriyi açıkladı.

Bilim alanının siyasi etkilenmeler dışında tutulabilmesi amacıyla yapılan girişimler sonucunda YÖK'ün görüşlerini içeren metnin 22 Ocak 2004'te hükümete sunulduğu belirtilen bildiride, şunlar kaydedildi: "Bundan sonra izlenecek usullerle ilgili olarak YÖK Başkanımızın yapmış olduğu temaslar sonucu verdiği bilgiler değerlendirilerek yasama sürecine girilirken hükümetle yapılacak çalışmalarda ayrıca sağlanacak katkıların sürekli olarak değerlendirilmesine karar verilmiştir. ÜAK'ın bugün yaptığı toplantıda, YÖK ve ÜAK üyeleri yükseköğretimin anayasal güvencesinin korunması kararlığını bir kez daha ortaya koymuştur."

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç bildirinin okunmasının ardından yaptığı konuşmada, yükseköğretim yasa taslağı üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışma yapacak 3 kişilik bir ekip oluşturulduğunu bildirdi. Teziç, sürdürülecek çalışmalarda ortak bir yol izleyeceklerini belirterek, bu çalışmalara ÜAK ve YÖK adına 3 kişinin katılacağını söyledi.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber