MEB Alan Değişikliği Yapılacak Alanları Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, alan değişikliği yapılacak branşları belirledi... Alan değişikliği başvuruları; 20-26 Haziran 2006 tarihleri arasında http://ilsis.meb.gov.tr internet adresindeki alan değişikliği elektronik başvuru formu ile yapılacak. Ancak başvuru formu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde oluşturulacak başvuru bürolarında onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır. Ayrıntılar için tıklayınız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Haziran 2006 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik,
b) Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği,
c) Talim ve Terbiye Kurulunun 12/7/2004 tarih ve 119 sayılı Kararı.

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin alan değişikliği işlemleri aşağıda belirtildiği şekilde Ekli listedeki alanlarda yapılacaktır.

Başvurular; 20-26 Haziran 2006 tarihleri arasında http://ilsis.meb.gov.tr internet adresindeki alan değişikliği elektronik başvuru formu ile yapılacaktır. Ancak başvuru formu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde oluşturulacak başvuru bürolarında onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır.

Alan değişikliği için başvuruda bulunacakların, elektronik başvuru formunu doldurmadan önce İLSİS Özlük Modülü'ndeki bilgilerini kontrol etmeleri ve güncellenmesini sağlamaları gerekmektedir. Aksi hâlde başvuru onay işleminden sonra form üzerindeki bilgilerde değişiklik yapılmayacaktır.

Alanını değiştirmek isteyenlerde, Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında öğretmenlikte adaylığının kaldırılmış olması ve öğrenim durumu bakımından İlgi (c) Karar eki çizelgede atanacağı alana kaynak olarak gösterilen yükseköğretim programlarından mezun olmak şartları aranacaktır.

Yapılacak iş ve işlemler ile dikkat edilecek hususlar;
1. İl millî eğitim müdürlüklerince, il genelinde Ekli listede belirtilen alanlardaki norm kadro açığı bulunan eğitim kurumları (sıralı eğitim kurumları, Anadolu, Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu türü birleşik okulların Anadolu kısımları, kısmî zamanlı geçici öğreticilerin bulunduğu eğitim kurumları, özel şartlar aranan Bilim ve Sanat Merkezleri ve benzerleri hariç) belirlenerek İLSİS Kontenjan Modülü'ne yansıtılacaktır.
2. Bu kapsamda yapılacak başvuruların süresi içinde alınması, incelenmesi ve onaylanması için il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacaktır.
3. Alan değişikliği başvuru formunu onaylatmak isteyen öğretmenlerin;
a) İLSİS Özlük Modülü'ndeki bilgileri,
b) Lisans öğrenimi itibarıyla atanacağı alana kaynak olarak gösterilen yüksek öğretim programlarından mezun olup olmadığı (üniversite/fakülte/bölüm/anabilim dalı tam olarak yazılması kaydıyla),
c) Hizmet süresi,
d) Hizmet puanı
gibi bilgileri kontrol edildikten sonra başvurusu uygun görülenlerin elektronik başvuru formu ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince aynı gün onaylanacaktır.

Bilgisayar ortamında ilçe veya il millî eğitim müdürlüklerince onaylanan formun iki adet çıktısı alınarak öğretmene imzalatıldıktan sonra yetkililerce de onaylanıp biri öğretmene verilecek diğer sureti bir yıl süreyle muhafaza edilecektir. Bakanlığın ilgili atama birimlerince de incelenerek onaylanan başvurular değerlendirmeye alınacaktır.

4. Alan değişikliği başvurusunda bulunacaklar, başvuru formuna yansıtılacak eğitim kurumları arasından bulundukları il içinde en fazla 10 eğitim kurumu tercihinde bulunabileceklerdir.

5. Alan değişikliği ekli listeden belirtilen alanlarda yapılacaktır. Bu alanlar dışında alan değişikliği istekleri kabul edilmeyecektir.

6. Fizik/Kimya/Biyoloji, Tarih/Coğrafya, İHL Meslek Dersleri ve Matematik öğretmeni olup ilköğretim okullarında Fen Bilgisi/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İlköğretim Matematik derslerini aylık karşılığı okutmakla yükümlü olanlar bu derslerin öğretmenliklerine alan değişikliği başvurusunda bulunabileceklerdir.

Üç yıllık Eğitim Enstitüsü mezunu olup Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya ve Matematik alanlarına Bakanlıkça atanmış olanlar, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ile İlköğretim Matematik alanlarında ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına alan değişikliği isteğinde bulunabileceklerdir.

7. Sınıf Öğretmeni olup, Özel Eğitim Rehberlik ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Zihin Engelliler alanında hizmet içi eğitim kursuna katılıp kurs programını başarıyla tamamlayanlardan ilgili Genel Müdürlüğün teklifi doğrultusunda Bakanlıkça Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği alanında görevlendirilmiş olanlar, halen görevli oldukları eğitim kurumuna alan değişikliği isteğinde bulunabileceklerdir.

8. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Akşam Sanat Okulları ve benzeri merkeze bağlı taşra birimlerinde kadrolu öğretmen olarak görev yapanlar, görev yerinin bulunduğu il içindeki elektronik başvuru formuna yansıtılacak eğitim kurumlarını tercih etmek suretiyle alan değişikliği başvurusunda bulunabileceklerdir. Bu durumdakilerin atanmaları hâlinde görevli oldukları birimlerdeki görevleri sona erecektir.

9. İki Yıllık Eğitim Enstitüsü ve Eğitim Yüksek Okulu mezunu Sınıf Öğretmenlerinden lisans tamamlayanların ve yüksek lisans / doktora öğrenimine bağlı olarak alan değişikliği isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

10. 2006 yılı yer değiştirme döneminde, il içinde ve iller arasında yer değiştirme suretiyle atanmış olanlar, yeni görev yerlerine başlamaları halinde alan değişikliği isteğinde bulunabileceklerdir. İl içinde sıraya girmiş olmakla birlikte son başvuru tarihi itibarıyla yer değişikliği yapılmamış olanlar, alan değişikliği için başvurabilecekler ancak atanmaları hâlinde il içi sıraları iptal edilecektir.

11. Başvurular, hizmet puanı üstünlüğüne göre değerlendirilecektir. Hizmet puanının eşit olması hâlinde ise öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana öncelik verilecektir.

12. Öğretmenlerin hizmet puanları ile hizmet sürelerinin hesaplanmasında 30/6/2006 tarihi esas alınacaktır.

13. Başvuruları Bakanlıkça da uygun görülenlerin alan değişikliği işlemleri alanlara göre norm kadro açığı sınırlılığında en kısa süre içinde gerçekleştirilecektir.

14. Tebliğ/tebellüğ, ilişik kesme/göreve başlama işlemleri en son 31/7/2006 tarihine kadar sonuçlandırılacaktır.

15. Eğitim ve öğretim hizmetlerinin aksatılmaması ve alan değişikliği sonucunda boşalacak eğitim kurumlarına atama yapılacağından alan değişikliği işlemleri kesinlikle iptal edilmeyecektir.

16. Bu açıklama eğitim kurumlarında görevli tüm öğretmenlere imza karşılığında duyurulacaktır.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim

Sıra No Branş Kodu Branş Adı
1 2265 Beden Eğitimi
2 1119 Bilgisayar
3 1245 Din Kült. ve Ahl.Bil.
4 2315 El Sanatları/Dekoratif San
5 1333 Elektronik/Telekominikas.
6 1371 Felsefe Grubu
7 1386 Fen ve Teknoloji/Fen Bilgisi
8 1455 Giyim/Hazır Giyim/Moda Tas.
9 2647 Görme Engelliler Sın.öğr.
10 1489 Güverte
11 4897 İHL.Arapca Meslek Dersi
12 1715 İlköğretim Matematik Öğr.
13 1524 İngilizce
14 2651 İşitme Engelliler Sın.Öğr
15 1631 Kuaförlük-Cilt Bak.Güz.
16 1818 Muhasebe Grubu
17 1822 Müzik
18 1837 Nakış
19 4439 Okul Öncesi/ Çoc.Gel.Eğ.Öğ
20 1894 Rehber Öğretmenliği
21 1925 Resim İş/Resim/Görsel Sanatlar
22 1959 Sanat Tarihi
23 1978 Seramik
24 2510 Sosyal Bilgiler
25 2804 Süs Bitkileri
26 2139 Trikotaj
27 2143 Türkçe
28 2632 Zihin Engelliler Sın. Öğ.

NOT: ?Teknoloji ve Tasarım? alanında, düzenlenecek hizmet içi eğitim kursundan sonra gerekli işlemler yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber