Maliye Bakanının sözleri gerçekleri yansıtmıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Toplu sözleşme gereği enflasyon farkı veremeyiz" sözü gerçekleri yansıtmıyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Ekim 2014 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maliye Bakanının sözleri gerçekleri yansıtmıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Toplu sözleşme gereği enflasyon farkı veremeyiz" sözü gerçekleri yansıtmıyor.

Maliye Bakanı, "2014 yılında enflasyon zammı düşünülüyor mu?" şeklindeki bir soruya, toplu sözleşme ile belirlenen hususların geriye doğru değiştirilemeyeceğini vurgulayarak cevap vermiş ve "Hukuken de doğru olmaz" demişti.

Anlaşmıştık, 2014'te enflasyon zammı olmayacak

Ancak, 2014 yılı toplu sözleşmeleri sadece memurları değil akademik personeli, hakim ve savcıları da kapsamaktadır. Zira toplu sözleşmenin dayanağını oluşturan 4688 sayılı Kamu Görevlileri sendikaları Kanunu, kamudaki işçiler dışındaki tüm kamu personelini kapsamaktadır. Kanunun 2. maddesine bakılabilir. Bu nedenle, toplu sözleşme zammı memurların yanı sıra, 2914'e tabi akademik personeli, 926'ya tabi askeri personeli, 2802'ye tabi hakim ve savcıları da kapsamaktadır.

Üstelik Kanun hükmü gereğince hakim ve savcılar sendika üyesi olamamasına rağmen, akademik personel kamu görevlileri sendikalarına üye olabilmektedir. Yani 2014 yılı toplu görüşmelerinde masaya oturanlar aynı zamanda üyesi olan akademisyenlerin de temsilcisidir.

Eğer toplu sözleşme hükümleri geriye doğru değiştirilemeyecekse, akademik personele nasıl oluyor da zam veriliyor!

Eğer, 2014'te enflasyon zammı vermek hukuken yanlışsa, neden hakim ve savcılara zam verilebiliyor!

Hukuken doğru olan, eğer kanuni bir düzenleme olursa enflasyon farkı verilebileceğidir. Maliye Bakanı, enflasyon farkı vermemek için başka bir gerekçeye sığınmalıdır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber