Şimşek'in açıklaması, gelir uzman yardımcılığıyla ilgili

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Meclis komisyonunda yaptığı açıklama hangi konuyla ilgili...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Ekim 2014 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şimşek'in açıklaması, gelir uzman yardımcılığıyla ilgili

Maliye Bakanı Şimşek, 23 ekim 2014 tarihinde, Meclis komisyonunda şu açıklamayı yapmıştı: Maliye'ye eleman alımında hem KPSS aranacak, hem kurumun yazılı ve sözlü sınavı olacak

Bazı ziyaretçilerimiz, bu açıklamadan, Maliye Bakanlığının tüm personel alımlarıyla ilgili olduğu yönünde bir çıkarsama yapmıştır. Ancak söz konusu açıklama gelir uzman yardımcılığıyla ilgilidir. Maliye Bakanlığı, 22 ekim 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, gelir uzman yardımcılığında KPSS sonrasında uygulanan, yazılı ve sözlü sınav şartını, yazılı ve/veya sözlü olarak değiştirmiştir. Tıklayınız.

Gelir uzman yardımcılığına ilişkin olarak memurlar.net'te yer alan bu değerlendirme, 1 gün sonra yazılı basında yer almıştır. Yazılı basında yer alan haberler, Meclis Komisyonunda bulunan Bakan Mehmet Şimşek'e sorulmuştur. Soru ve cevaba dair haber metni şu şekildedir:

"Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, akademik personele mali haklar getiren tasarının görüşmeleri sırasında, milletvekillerinin Maliye Bakanlığı'na eleman alımında yönetmelik değişikliğiyle ilgili çıkan haberlere ilişkin sorularını yanıtladı.
Haberde, kurumun yazılı sınavı kaldırmış gibi bir intiba olduğunu belirten Şimşek, "Soru işaretlerini gündeme getirmeyecek şekilde bunu düzelteceğim" dedi.
Şimşek, "Maliye'ye eleman alımında hem KPSS aranacak, hem kurumun yazılı ve sözlü sınavı olacak" diye konuştu."

Tekrar belirtmek gerekirse, bu haber metninde yer alan açıklama Gelir uzman yardımcılığıyla ilgilidir. Maliye Bakanlığının kariyer kadroları dışında yer alan memur kadrolarıyla ilgili değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber