E-YDS'ye başvuramama sorunu

ÖSYM tarafından yapılan E-YDS'ye başvurular, daha ilk gün doldu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Aralık 2014 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
E-YDS'ye başvuramama sorunu

Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki dönemlerde e-sınav sistemine geçmeyi planlıyor. 19. Milli Eğitim şurasında alınan kararlarda buna yönelik bir açıklama da var.

Milli Eğitim Bakanlığı yurt çapında bu sınavları yapmak için kolları sıvamaya hazırlanırken 20 Aralık'ta gerçekleştirilecek E-YDS'ye başvurmak için ÖSYM'ye başvurmak isteyen adaylar kurumun https://odeme.osym.gov.tr/ adresine girdiklerinde bu sayfada herhangi bir başvuru bilgisi ve açıklaması göremiyorlar.

ÖSYM yaptığı açıklamada bu sınavda başvuru sayısının kısıtlı olduğunu belirtmiş ancak başvuru sayısının kaç kişi ile sınırlı olduğunu açıklamamıştır. ÖSYM, başvuruyu sayfasından kaldırmış ancak başvuru sürecindeki adaylara, https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden bir açıklama ihtiyacı dahi hissetmemektedir.

Sınava girmek isteyip başvuru yapamayan adaylar; "Daha önce yılda 2 kez yapılan sınava başvurmak daha kolaydı." ÖSYM'nin bu tavrına anlam vermediklerini ifade ederken "ÖSYM korsan sınav mı yapıyor" diye soruyorlar.

Güvenliği ÖSYM tarafından sağlandığı açıklanan ve sanal ortamda gerçekleştirilen bir sınavın kontenjan sınırlandırması hangi gerekçeye dayandırılıyor. ÖSYM hem Eylül ayında hem de 20 Aralık'ta yapılacak olan sınava başvuruyu kısa bir sürede sonlandırarak yeni tartışmalara yol açmıyor mu?

Aynı durumun Eylül ayında gerçekleştirilen sınavda da yaşandığı haberlere yansımıştı. ÖSYM geçen süre zarfında hala tedbir almamış görünmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber