Yerli dedektör yaptı ihracata başladı

Fiyatları 10 bin Euro'dan başlayan ve 35 bin Euro'ya kadar çıkan yer altı görüntüleme sistemleri, artık Türkiye'de üretilir hale geldi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Aralık 2014 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerli dedektör yaptı ihracata başladı

Conrad yeraltı görüntüleme sistemleri üreticisi işadamı Erol Gökalp, bu cihazları üretmek için 5 yıldır Ar-Ge'ye yatırım yaptıklarını ve meyvelerini almaya başladıklarını söyledi. Bugüne kadar ithal edilen yeraltı görüntüleme cihazlarının ABD ve Almanya'dan ithal edildiğini belirten Gökalp "Özellikle Almanya'dan yoğun bir ithalat yapılıyordu. Fakat biz üretime başladıktan sonra ithalat durdu" dedi. Gökalp, yer altını görüntülemeye yarayan 5 çeşit Conrad markalı modeli İtalya, İspanya, Makedonya, Yunanistan gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Katar, Mısır, Libya, Tunus, Irak, Suriye ve BAE gibi Arap ülkelerine de ihraç etmeye başladıklarını söyledi.

BuldumBuldum.com'a 5.5 milyonluk yatırım

BEŞ milyon TL'lik ilk yatırımını Haziran 2013'te Aslanoba Capital'den alan BuldumBuldum.com'a, yine Aslanoba Capital'den5.5 milyon TL'lik 2. yatırım geldi. Erikli Su'yu Nestle Waters ile birleştiren başarılı iş adamı Hasan Aslanoba, e-ticaretin hızlı büyümesini değerlendirerek yaptığı yatırımları arasında en büyük rakamı geçtiğimiz sene BuldumBuldum.com'a yapmıştı. BuldumBuldum.com'un kurucusu Güçlü Gökozan "Hasan Aslanoba'nın gerek yıllardan beri süregelen iş hayatındaki müthiş başarıları, gerekse Türk internet ekosisteminin en başında gelen yatırımcı kimliği ile BuldumBuldum.com'a yaptığı yatırımlarla büyümemizi çok daha hızlandıracağımıza inanıyoruz" dedi.

Korkmaz üç ürünüyle tasarım ödülü aldı

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri' sahiplerini buldu. Korkmaz bu yıl üç ürünüyle ödül alarak geceye damgasını vurdu. Design Turkey yarışmasına bu yıl 410 başvuru oldu. 13 farklı sektörden 65 tasarımın ödüllendirildiği yarışmada tasarım sahipleri ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ETMK Başkanı Ayberk Yağız'ın elinden aldı. Korkmaz 'İyi Tasarım' ödüllerini Kerim Korkmaz'ın tasarımı Gala Çatal Bıçak Seti ve Adlıhan Tartan'ın imzasını taşıyan Mega Tea Semaver ve Formula Tost Makinesi ürünleri ile aldı. Korkmaz Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Korkmaz "Tasarım ekibimizle birlikte her yıl dünya standartlarında yeni ürünler tasarlıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber