ÖSYM, hala soruların yüzde 10'unu yayımlıyor

ÖSYM, Anayasa Mahkemesinin yürürlüğü durdurma kararına rağmen hala soruların yüzde 10'nunu yayımlıyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Aralık 2014 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM, hala soruların yüzde 10'unu yayımlıyor

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun 2. maddesine eklenen fıkrayla, "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar", 4982 sayılı Kanun kapsamı dışına çıkarılmıştı.

Ancak bu düzenlemenin yürürlüğü, Anayasa Mahkemesince durdurulmuştur. Yürürlüğü durdurma kararı 6 Aralık 2014 tarihli, Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Tıklayınız.

Anayasa Mahkemesinin söz konusu bu kararına rağmen ÖSYM sınav sorularını ya yayınlamamakta ya da yüzde 10'nunu yayınlamaktadır.

Örneğin, 6 Aralık tarihinden sonra yapılmış olmasına rağmen idari hakimlik soruları hala yayımlanmamıştır. Aynı şekilde 21 Aralık'ta yapılan adli hakim adaylığı sınav soruları da yayınlanmamıştır.

Elektronik yabancı dil sınav sorularının ise sadece yüzde 10'unu yayımlanmıştır.

ÖSYM soruları kendiliğinden yayımlamadığı için, adayların ÖSYM'ye başvurarak 4982 sayılı Kanuna göre soruları ve cevapları istemesi mümkündür. ÖSYM'nin bu talebe olumsuz yanıt vermesi halinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itiraz edilmelidir. Kurulun daha önceki emsal kararlarından dolayı, itiraz olumlu sonuçlanacaktır.

İŞTE ÖRNEK DİLEKÇE

ÖSYM BAŞKANLIĞINA
(ÖSYM 06800 Bilkent / ANKARA)

... tarihinde yapılan ... sınavına girdim. 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunun uyarınca, girmiş olduğum sınava dair soru ve cevapların aşağıda gösterilen mail adresime iletilmesi hususunda gereğini arz ederim.

İmza
Ad soyad

T.C.No:

Adres: ..
Mail adresi:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber