MEB Ders Kitapları ve Eğitim Araçları yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 02 Ağustos 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 29/5/1995 tarihli ve 22297 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinde yer alan Eğitim Aracı tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Eğitim Aracı: Programın alanının gerektirdiği standart donanım kapsamında okul ve kurumların atölye ve laboratuvarlarında yer alması gereken makine, teçhizat, eğitim deney seti ve benzeri ekipmanın; sıra, masa, tahta, tv, bilgisayar, tepegöz, dijital ölçüm aletleri, deney tüpü, yoğaltım malzemeleri ve benzerleri dışında kalan, öğretim programlarını destekleyen ve derslerin öğreniminde yararlanılan basılı eserler ile film, slayt, video kaseti, resim, fotoğraf, tablo, ses kaseti, disket, CD, yer küre, harita, atlas ve benzeri araçları,"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesinin son fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bakanlığın satın alacağı eğitim araçlarının incelenmesi için başvurular Başkanlığa yapılır. Bu başvuruların incelenmesi ve diğer hususlar Yönergede belirtilir. Ancak, eğitim araçlarından yerel düzeyde hibe ve alımlarda yapılacak inceleme, bu maddede belirtilen hükümler çerçevesinde, il millî eğitim müdürlüklerince kurulacak komisyonlarca yapılır. Bu komisyonlarda alan uzmanı veya uzmanların yanı sıra Türkçe ve resim iş öğretmenlerinin biri veya her ikisi de bulunabileceği gibi eğitim yöneticileri de olabilir. Valilik onayı ile kurulacak komisyonlar; en az üç, en fazla yedi kişiden oluşur."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin Geçici 9 uncu maddesinin (a) bendinde geçen "Ağustos ve Eylül aylarında" ibaresi, "Eylül ve Ekim aylarında" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber