Anadolu öğretmen liseleri yönetmeliği değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ağustos 2006 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12/08/2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 6/9/1998 tarihli ve 23455 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (6) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"6) Öz güven, öz denetim ve sorumluluk duygularının geliştirilmesi, her bireyin farklı ve ayrı bir değer olduğu ve ekip çalışmasıyla ortak başarının elde edilmesinde önemli katkı sağlayacağı inancının verilmesine yönelik çağdaş bir eğitim ortamı hazırlamak amacıyla ilköğretimden sonra öğrenim süresi dört yıl olan paralı-parasız yatılı ve gündüzlü ortaöğretim kurumlarıdır."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 10 ? Anadolu öğretmen liselerine alınacak öğrenci kontenjanı ile nakillere esas olacak boş öğrenci kontenjanının belirlenmesi amacıyla; okul müdürünün başkanlığında, bir müdür yardımcısı, bir rehber öğretmen, öğretmenler kurulunca seçilen bir öğretmen, okul-aile birliğini temsilen bir veli ve okul öğrenci meclisi başkanının katılımıyla bir komisyon kurulur.

Komisyon, üye sayısının salt çoğunluğu ile toplanır. Kararlar, katılanların oy çokluğu ile alınır. Oyların eşitliği hâlinde başkanın oyu iki oy sayılır.

Kontenjanın belirlenmesinde, okulun fiziki imkânı, donanımı ve öğretmen sayısı dikkate alınır.

Okula alınacak öğrenci sayısına ilişkin komisyon tutanağının bir örneği, valilikçe onaylandıktan sonra Mayıs ayının son haftası içinde Bakanlığa gönderilir. Bakanlıkça yapılan değerlendirme sonunda belirlenen kontenjan, sınav kılavuzunda ilan edilir. İlandan sonra kontenjanda herhangi bir değişiklik yapılamaz."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrasında geçen "hazırlık sınıfı ile dokuzuncu, onuncu ve onbirinci sınıfları" ibaresi, "tüm sınıfları" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin Geçici 1 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber