Polis Olmak İsteyen Fakülte Mezunlarının Bilmesi Gerekenler

Fakülte mezunları arasından polis alınması uygulamasına bu yıl da devam ediliyor. Polis olarak çalışmak isteyenlere iki önemli hatırlatmada bulunmak istiyoruz... 1- Bu yolla polis olacak fakülte mezunları, 6 yıl boyunca diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakil olamamaktadır. 2- Yaş şartı Kanun ile düzenlenmiş olup, bu şartın yükseltilip veya düşürülmesi ancak Kanun değişikliği ile mümkündür. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ağustos 2006 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fakülte mezunları arasından polis alınmasına imkan tanıyan 5336 sayılı yasa, 06/05/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu kanuni düzenlemeye göre;

YAŞ ŞARTI

1- En az dört yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olup, sınav tarihi itibarıyla 27 yaşından gün almayan erkek ve bayanlar ile askerliğini yapmış 29 yaşından gün almamış erkek adaylar arasında yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar, altı aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimine alınmaktadırlar.

EĞİTİMİ YARIDA BIRAKANLAR VEYA BAŞARISIZ OLANLAR MASRAFLARI ÖDER

2- Polis meslek eğitim merkezlerindeki eğitim-öğretim süresi içerisinde; giriş şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanlar, eğitim ve öğretimini başarı ile tamamlayamayanlar, sağlık ve disiplin yönünden polis olamayacağına yetkili kurullarca karar verilenlerin polis meslek eğitim merkezleri ile ilişikleri kesilir. Sağlık veya ölüm dışındaki nedenlerle ilişiği kesilenlerden, ödenen harçlık ve yapılan masraflar kanunî faizi ile birlikte tahsil edilir.

ADAY POLİS MEMURU OLARAK ATANANLAR 6 YIL SÜREYLE NAKİL İSTEYEMEZ

3- Polis meslek eğitim merkezlerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına aday polis memuru olarak atanırlar. Bu şekilde atananlar, atanma tarihinden itibaren altı yıl süreyle başka kurumlara nakil yoluyla atanamazlar. Bu süre zarfında memuriyetten çekilen, çekilmiş sayılan, meslekten veya memuriyetten çıkarma cezası alan ve aslî memurluğa atanamayarak ilişiği kesilenler, mecburi hizmet sürelerinin kalan her yılı için, kendilerine yapılmış olan öğretim masraflarını tazminat olarak ödemek zorundadırlar.

Kanununun uygulanmasını gösteren yönetmelik düzenlemesi ise 9/5/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Polis olmak isteyenlerin tabi tutulacağı sınavların neler olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımlandığı 2006 yılı ilanını görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber