Geçici işçilere kadro verilirse OGM'dekiler de yararlanacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlığımızca geçici işçilere kadro verilmesine yönelik çalışmalar yapıldığı basında yer almış olup, web sayfamızı ziyaret edenlerce bu konuda bir açıklama talep edilmektedir.

Daha önceden Bakanlıklarda geçici kadrolarda çalışanlar, 26.10.2000 tarihinde zamanın hükümeti ve Türk-İş ile yapılan protokol çerçevesinde kadroya alınmışlardı. Ancak Bakanlığımızın bağlı kuruluşu Orman Genel Müdürlüğünde çalışanlar, Genel Müdürlüğün protokolde yer almaması nedeniyle bu haktan istifade edememişti.

Bu seneki çalışmalara OGM nin de dahil edilmesine yönelik gayretlerimiz başlamış olup belli kriterleri taşıyan geçici işçilerimizin bu haktan yararlanmaları amaçlanmıştır. Başbakanlıkça bu yönde bir karar alınması durumunda OGM de geçici kadroda istihdam edilen ve belirlenen şartları taşıyanlara kadro verilecektir.

27 Ağustos 2006 tarihi itibariyle Orman Genel Müdürlüğünde toplam 17.448 kişi geçici kadrolarda istihdam edilmektedir. Bunların en azı 4 ay, en fazlası ise 12 ay çalışmaktadır.

Toplam sayıları 12.085 adet olan yangın işçilerimiz, bölgelere göre 4-6 ay arasında istihdam edilmektedir. Bir yangın işçisinin aylık maliyeti 3.063 YTL olarak hesaplanırken, diğer geçici işçiler ortalama 2.405 YTL ye mal olmaktadır.

Konu ile ilgili gelişmeler Web Sitemizden Duyurulacaktır.

Kaynak: osmanpepe.com.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber