Memurlar toplu sözleşmeye dikkat çekmek için 800 kilometre pedal çevirdiler

Balıkesir'den Ankara'ya 800 kilometrelik yolu pedallayarak gelen memurlar toplu sözleşme taleplerini dile getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2015 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memurlar toplu sözleşmeye dikkat çekmek için 800 kilometre pedal çevirdiler
Balıkesir'den yola çıkıp 800 kilometreli yolu pedal çevirerek Ankara'ya ulaşan memurlar Güvenpark'ta basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş ve çok sayıda memur katıldı.
Basın açıklaması sırasında "Dikkat topluca bisiklet sürüşü var" pankartının yanı sıra, "Biz memuruz köle değiliz", "Fazla mesai istiyoruz" gibi dövizler de açıldı.
"TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİMİZİ YÜZDELİK ZAM, TABAN AYLIK ZAMMI, REFAH PAYI VE ENFLASYON FARKI OLARAK BELİRLEDİK"
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dolap çevirenleri değil, hakları için pedal çevirenleri kutladığını belirterek, "Kamu hizmetlerini sunan arkadaşlarımızın beklentilerinin karşılanması, hedeflerimize yönelik katkı ve motivasyon üretir. Toplu sözleşme tekliflerimizi yüzdelik zam, taban aylık zammı, refah payı ve enflasyon farkı olarak belirledik. 2016 yılı için yüzde 8 + yüzde 8, 150 lira taban aylığa seyyanen zam, refah payı ve enflasyon farkı, 2017 yılı için yüzde 7 + yüzde 7, 100 lira taban aylığa seyyanen zam, refah payı ve enflasyon farkı teklifimizi bir kez daha deklare ediyorum. Derdimiz, alnımızın teriyle elde ettiğimizin ekmeğin tamamını alabilmek. Kamu görevlilerimizi hakettikleri haklarla buluşturma zemini için masada olacağız. Toplu sözleşme masasından, bu milletin ortak kasasından hakkımız olanı alarak kalkacağız" dedi.
"3 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK OLAN TOPLU SÖZLEŞMEYE TAŞIYACAĞIMIZ MEMURLARIMIZIN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YAPILMIŞ BİR ETKİNLİKTİR"
Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş, bu yıl üçüncüsü yapılacak olan toplu sözleşme görüşmeleriyle yaklaşık 3 milyon memurun geleceği hakkında kararlar alınacağına vurgu yaparak,"Sendikamız Büro Memur-Sen'in Balıkesir'den Ankara'ya düzenlediği bisikletli eylem, memurlarımızın verilmeyen, hatta ellerinden alınan mali ve özlük haklarının geri verilmesi, 3 Ağustos'ta başlayacak olan toplu sözleşmeye taşıyacağımız memurlarımızın sorunlarına dikkat çekmek için yapılmış bir etkinliktir" diye konuştu.
Erdoğmuş, memurların toplu sözleşmeden beklentilerini şöyle sıraladı:
"Memurlarımız, yoksulluk sınırının 4 bin liranın üzerinde olduğu ülkemizde yoksulluk altında ezilen değil, yoksulluğu ezen olmak istemektedir. Kendilerine yönelik siyaset yapma yasağının kalkmasını, grev hakkının verilmesini talep etmektedir. Ailesine ve çocuklarını bakabilecek bir aile yardımı istemektedir. 4/B'li ve 4/C'li kardeşlerimiz, farklı statülerde değil kadrolu olarak çalışmayı beklemektedir. 15 Ocak 2005'ten sonra göreve başlayan memurlarımız, ilave bir derece verilmesinin uygulamaya konulmasını beklemektedir. Mesai mefhumu gözetmeden çalışan memur kardeşlerimiz, ucube olarak gördüğümüz 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ellerinden alının fazla mesai ücretleri, ek ödeme ve ikramiyelerini geri istemektedir. Memurlarımız, görevde yükselme sınavlarının düzenli olarak her yıl yapılmasını beklemektedir. Yıllardır hakları verilmeyen, amirlerinin iki dudağı arısına sıkışıp kalan Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki memurlarımız haklarının verilmesini, memur olarak görev yapmalarının sağlanmasını, görev tanımlarının yapılmasını beklemektedir. Yardımcı hizmetler sınıfındaki kardeşlerimiz, genel idare hizmetler veya teknik hizmetler sınıfına geçmek istemektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndeki kardeşlerimiz, havacılık tazminatının ödenmesini beklemektedir. Memurlarımız, en zengin arşive sahip olduğu ülkemizde hala sahip olmadığımız Milli Arşiv Kanunu'nun çıkarılmasını beklemektedir. Şef kardeşlerimiz, özel hizmet tazminatlarının arttırılarak ücretlerinde iyileştirme yapılmasını beklemektedir. Adliyelerdeki mübaşir kardeşlerimiz, genel idare hizmetler sınıfına geçmeyi beklemektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber