Öğretmenlere 2. tayin talepleri, sadece göz boyamak için yapılıyor

İkinci İl içi/İller Arası Yer Değiştirmelerin yapılması için büyük bir kamuoyu oluşmuştur. Aylardır mailler gelmekte, haberler yayınlanmaktadır. Bunun örneği 2014 yılında yaşanmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Ağustos 2015 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenlere 2. tayin talepleri, sadece göz boyamak için yapılıyor

İkinci İl içi/İller Arası Yer Değiştirmelerin yapılması için büyük bir kamuoyu oluşmuştur. Aylardır mailler gelmekte, haberler yayınlanmaktadır. Bunun örneği 2014 yılında yaşanmıştır.

Eğitim Bir Sen bu konuda ilk başvurudaki tercihler göz önüne alınarak yeniden yapılsın derken

Türk Eğitim Sen yeniden alınacak başvuru üzerine yapılsın diyor,

Eğitim İş ise Norm Kadrolar güncellensin ve ona göre yapılsın diyor.

Sendikaların talepleri uzayıp gidiyor.

Geçen gün Toplu Sözleşmede memur için neler talep ediliyor diye TV'ye çıkan liderler memurlarla ilgili taleplerden çok sen şöyle dedin, şöyle yaptın tartışmaları ile geçmiştir. Sonuçta izlediğimiz programdan yetkili sendikanın hükümetin teklifini gördükten sonra konuşacaklarını söylediği kaldı hafızalarda.

Aynı gün gelen talepler üzerine moderatör ikinci il içi il dışını sorunca Türk Eğitim Sen ve Memur Sen bu konuda gelişme beklediklerini ifade ettiler.

Oysa ki beklenen gelişmenin gelmesi imkansızdır. Gelse bile anlamsızdır.

Normlar Güncellenmeden Olmaz...

İl içi il dışı yer değiştirmelerin yapılması için en önemli husus normların güncellenmesidir. Normlar tekrar söylüyoruz ki güncel değildir ve yapılacak yer değiştirmeler anlamsız kalacaktır. Bunun en bariz örneğini Rotasyonda açılan kurumları incelediğimizde gördük.

Zaman Olarak Yetişmez...

Bugünlerde özür grubu birinci aşama başvuruları yapılmaktadır. Öyle ise Özür grubunu durdurup, il/içi il dışı atama yapmak mümkün değildir.

- Özür grubunda talep edilen bir çok kadro dolacağından il içi il dışı yer değiştirme anlamsızdır. Özür grubu atamaları Ağustos ayı sonunda açıklanacağına göre zaman iyice daralmıştır.

- Özür grubundan sonra ilk atama başvuruları başlayacaktır.

- MEB norm kadro güncellemek için Duyuru/okul/İlçe/İl onayı için en az 30 güne ihtiyacı olduğunu söylemektedir.

İşte tüm bunları düşündüğümüzde bugün ikinci il dışı yada il içi yer değiştirme talep edenlerin gönlünü hoş etmek isteyen sendikalar aslında öğretmenlere karşı popülist yaklaşmaktadırlar.

Evet kabul öğretmenler kesinlikle haklılar:

- MEB norm güncellemeden yapılan yer değiştirmelerle mağdur etmiştir. Bu mağduriyeti, rotasyon korkusu nedeniyle yer değiştiren öğretmenler katlamışlardır.

Fakat gerek MEB'in norm kadro güncellememe ısrarı gerekse zaman darlığı bu atamaların yapılmasını anlamsız ve imkansız kılmaktadır.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber