Anketler tek başına iktidar diyor

Koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından Türkiye seçimlere hazırlanıyor. Anket sonuçlarıysa AK Parti'nin tek başına iktidar olacak oyu alacağını gösteriyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ağustos 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anketler tek başına iktidar diyor

ŞAKİR AYDIN

Türkiye yeni bir seçime hazırlanıyor. 7 Haziran seçimlerinde hiçbir partinin tek başına iktidarı kuracak çoğunluğu elde edememesinin ardından başlatılan koalisyon görüşmelerinden de bir netice çıkmadı. İki parti tabanını da pek sıcak bakmadığı görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasını AKŞAM'a değerlendiren araştırmacılar, ortaya çıkan sonucun iki parti için de hayırlı olduğu görüşünde.

"AK PARTİ TEK BAŞINA ÇOK RAHAT İKTİDAR"

Mehmet Ali Kulat (MAK Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı):

"AK Parti tabanı 13 yıllık dönemde hiç koalisyon görmedi. Aksine hep güçlü iktidarlarla hükümet oldu. Bu taban son seçimde de yüzde 41 oy aldı ama bu tek başına iktidara yetmedi. O yüzden AK Parti tabanının yüzde 70'i seçimin yenilenmesini istiyor. Taban yeni seçimde yüzde 43-45 bandını çok rahatlıkla yakalayacağını düşünüyor. Önceki seçimlerde AK Parti'ye oy veren ancak bazı nedenlerden dolayı kızan, küsen insanlardan sadece bir kısmının oyunu çevirirse, bu tek başına iktidar için yeterli olacaktır."

"İKİ PARTİ İÇİN DE EN HAYIRLISI OLDU"

Adil Gür (A&G Araştırma'nın sahibi):

"Ortaya çıkan tabloya baktığımızda koalisyon kurulsaydı belki kısa ve orta vadede ülke kazanabilirdi ama iki parti de kaybederdi. Bence, ortaya çıkan tablo hem AK Parti hem de CHP için hayırlı oldu. AK Parti'nin bir yenilenmeye ihtiyacı var. Bazı değişiklikler yaparsa, yeniden tek başına iktidara gelebilir."

AK PARTİ'NİN OYLARI YÜKSELİŞ TRENDİNDE

İbrahim Uslu (ANAR Araştırma Genel Müdürü): "Koalisyon görüşmeleri beklenen sonuçla neticelendi. Bana göre bir sürpriz yok. İyi niyetli bir çalışma yürütüldü ama bu sonucun çıkacağı da belliydi. Bu konuda iki partiye tabandan ya da halktan bir tepki geleceğini düşünmüyorum. Dolayısıyla sürdürülen görüşmelerin olası seçim sonuçları üzerinde bir etkisi olmaz. AK Parti'nin oylarında bir yükselme trendi var. Ama olası bir erken seçimde en etkili olacak faktörler Ortadoğu'daki gelişmeler, terör ve ekonomi olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber