Anaokulu öğretmenleri bakıcı desteği istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Eylül 2006 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğine göre öğretmenlerin tenefüs arası yoktur. Öğretmenin yanında yardımcı da yoktur. Oysa yurt dışında okul öncesi eğitimi öğretmenlerinin yanında mutlaka bakıcıları vardır.

Türkiye'de tam gün eğitim yapan bir anaokulunda öğretmenden 3-6 yaş gruplarında ve toplam 25 çocukla nasıl olur da 9 saat boyunca hiç ara/dinlenme verilmeden çalışması beklenebilir?

Öğretmenin kafası dinlenmeden ne kadar sağlıklı bir eğitim verebilir ?

Ayrıca 3-4 yaş çocuklarının bakıma ihtiyacı vardır. Anaokulu öğretmeni çocukların bakımıyla mı ilgilensin yoksa eğitimiyle mi?

Anaokulu öğretmenleri 4 yıl fakülteyi bakıcılık yapmak için okumuyorlar. Ama milli eğitimimiz bunu yaptırıyor öğretmenlerine! Sonra da "Okul öncesi eğitim bakım yeri değil eğitim yeridir" diyor.

Aşağıdaki maddeye göre öğretmenlerin öğle arasında bile çocukların başında olması gerektiğini belirtip, geçen bu yaklaşık 90 dakika'lık süre için de ek ders ödenmeyeceği belirtiliyor.

Okul öncesi eğitimin yapısına göre 50 dk'da bir tenefüs olması uygun değil. Ama öğle arası bari öğretmenin çocukları bırakabileceği eğitimli bir bakıcı ya da ablanın (kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunları vb.) bulunması gerekmektedir.

?Temel Çalışma Kuralları?

Madde 8- Okul öncesi eğitim kurumlarında çocuklar için düzenlenen eğitim etkinliklerinin aralıksız olması esastır. Bir çalışma saati süresi 50 dakikadır. Tam gün eğitim yapılan okullarda öğle yemeği için 60-90 dakika arasında süre verilir. Bu sürede öğretmenler çocukların düzenli olarak yemek yemelerini sağlamak için çocuklarla birlikte yemeğe katılırlar. Bu süre öğretmenlerin günlük çalışma saati sürelerinin hesaplanmasında dikkate alınmaz."

Haber Gönder yoluyla haberi yazan: Yıldız Kaya
Anaokulu öğretmeni

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber