Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Kasım 2015 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve doğu kesimlerde, güneşlenme ve güneyli rüzgarla birlikte 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Kırklareli, Çanakkale, Antalya, Balıkesir'in batı ilçeleri, Burdur'un doğu ilçeleri ve Isparta'nın güney kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve doğu kesimlerde, güneşlenme ve güneyli rüzgarla birlikte 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetlice (30-50 km/s), Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli, zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetlice (30-50 km/s), Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli, zaman zaman fırtına (40-70km/s) şeklinde esmesi beklendiğinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, deniz ulaşımında aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgarın; kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden karbon monoksit kaynaklı soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber