Yetiştirme kursları ranta dönüştü

Haber Giriş : 23 Kasım 2015 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yetiştirme kursları ranta dönüştü

Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında;

1-Öğrencilerin seçtiği öğretmenler değil de idareye yakın öğretmenler görevlendirilmektedir.

2-Öğrencilerin hangi öğretmeni, kaç öğrencinin seçtiğine dair bilgiler, veli, öğrenci ve öğretmenlerle objektif olarak paylaşılmamaktadır.

3-Genellikle okul yöneticileri Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında ders almakta, hafta sonları mevzuata aykırı olmasına rağmen 10 saatin üzerinde örneğin 16 saat derslere girmektedirler.Yetiştirme Kursları okul yöneticilerine ek dersten geçim kapısı haline gelmiştir.

Yetiştirme kursları sorular ve cevaplar

4-Okul yöneticilerinin hafta içi aldıkları kurslardaki derslere, okul işleri nedeniyle zaman zaman girmedikleri görülmektedir.

5- Hem liselere hem de üniversitelerin yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümlerine yetenekli olan öğrencileri keşfetmek ve bu lise ve üniversitelere girebilmelerini sağlamak amacıyla özellikle spor, müzik ve görsel sanatlar derslerinden yetiştirme kursları açılması gerekirken bu dersler önemsiz görülerek açılmamaktadır.

Kurslar özellikle spor, müzik ve görsel sanatlar derslerinden açılmalıdır

MEB'in amacından sapan bu Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına müdahale etmesi, birileri için rant kapısı haline gelen bu kursları acilen denetlemesi gerekmektedir.

Lütfen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında yaşanılan olumsuzlukları yorum olarak yazınız.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber