Pansiyonlu okullarda puan adaletsizliği

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Aralık 2015 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pansiyonlu okullarda puan adaletsizliği

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Hizmet puanları" başlıklı 40. maddesi, 4. fıkrasındaki;"(4) Yatılı bölge ortaokullarında görev yapan kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına her yıl için 12, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise her yıl için 6 puan eklenir." hükümleri ile yatılı ilköğretim bölge okullarında görev yapan kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına bu okullarda görev yaptıkları her yıl için ayrıca 12 puan, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına bu okullarda görev yaptıkları her yıl için ayrıca 6 puan verilmektedir.

Fakat, bu puanlar sadece YBO'lar da görev yapan öğretmenlerimize verilmektedir. Pansiyonlu okullarımızda görev yapan öğretmenlerimize bu puanlar verilmemektedir. Bu durum ise aynı işi yapan öğretmenler arasında hizmet puanı verilmesinde adaletsizliklere sebebiyet vermektedir.

Diğer taraftan, YBO ve pansiyonlu okullarda görevli olmadığı halde bu okullarda öğretmen eksikliği sebebiyle belletmenlik yapan veya nöbet tutan öğretmenlerinde ek puandan yararlandırılması gerekmektedir.

Ayrıca kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına her yıl için 12, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise her yıl için 6 puan eklenmesinde bir adaletsizlik söz konusudur. Burada erkek öğretmenlere verilen puanın 10 puana yükseltilmesi gerekmektedir.

Bu adaletsizliklerin giderilmesi içinde mezkür yönetmeliğin aynı fıkrasına "Yatılı bölge ortaokulları ile pansiyonlu okullarda görev yapanlar ile bu okullardaki pansiyonlarda nöbet tutan, belletmenlik yapan" ibaresi eklenerek pansiyonlu okullarımızda görev yapan öğretmenler ile pansiyonda nöbet tutan, belletici olarak görev yapan öğretmenlerimizde bu haktan faydalandırılması ve erkek öğretmenlere verilen puanın 10 puana yükseltilmesi gerekmektedir.

"Ahmet KANDEMİR

YBO'larda puan adaletsizliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber